Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO/VIDEO: Concert excepțional Mircea Tiberian și Nada Trohin, la Alba Jazz Festival 2014

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Jazz_Mircea Tiberian_Nada Trohin_,Catatlin Milea (19)Capul de afiș al primei seri a festivalului Alba Jazz din Cetatea Alba Iulia și probabil, cel mai așteptat recital, a fost cel  susținut de Mircea Tiberian la pian, Nada Trohin voce, Catatlin Milea   saxofon.

Începând cu ora 21.00, în Piața Mihai Viteazu, cei trei au împărtășit spectatotilor o mostră de jazz nemaipomenit.

Pianistul şi compozitorul Mircea Tiberian este unul dintre cele mai cunoscute nume din jazz, din țara noastră. Acesta a  concertat alături de nume sonore ale jazz-ului, cum ar fi: Larry Coryell, Tomasz Stanko, Herb Robertson, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Anca Parghel. Din discografia sa amintim Magic Bird, Never Ending Story, Working Underground, Viaţa lumii sau Trei lumini.

Printre premiile obţinute de Mircea Tiberian se numără: Muzicianul Român al Anului (1987); Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziţie jazz (1990, 1996, 2000); Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (Asociaţia de jazz Napocensis, 2001).

Partenera sa în concert, Nadia Trohin, născută la Chişinău, fostă solistă a grupului Millenium, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia jazz, clasa maestrului Mircea Tiberian. Din 2011 face parte din proiectul „La margine de Bucureşti”, proiect de muzică  românească interbelică şi  jazz, conceput de către Mircea Tiberian.

„Povestea de care se leagă muzica mea e inspiraţia: forma aceasta de a trăi plenar într-o realitate artistică atât de bogată și de intensă. Însăşi posibilitatea acestei scufundări mi se pare tot atât de spectaculoasă ca oricare minune. Problema e că această stare de graţie nu „vine”, nu se instalează întotdeauna. De aceea, cea mai importantă revelație pe care am avut-o, ca artist, este aceea că atunci când începi să aştepţi şi să asculţi, vine muzica la tine” – Mircea Tiberian

[nggallery id=1727]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea