Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO: Ceremonial de schimbare a gărzii Cetății Alba Carolina cu salve de tun, un brand de succes

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ceremonialul schimbare Garda Cetatii Alba CArolina (23)Sute de turişti, tineri şi vârstnici, din ţară dar şi din străinătate veniți la Alba Iulia pentru Zilele Cetății – Festivalul Roman Apulum au participat duminică la deja celebrul ceremonial de schimbare a gărzii la Poarta a III-a din Cetatea Alba Iulia.

Festivalul organizat pe latura de Est a Cetății Alba Carolina și Pietonala Mihai Viteazul s-a transformat în scena perfectă pentru o desfășurare de forțe impresionantă.

Turiştii români şi străini s-au fotografiat cu membrii gărzii şi au filmat ceremonialul salvelor de tun. Mai multe autocare au sosit la Alba Iulia din ţară special pentru acest eveniment.

Schimbarea gărzii la porţile Cetăţii are loc în fiecare zi între orele 11.30 – 12.00, iar salvele de tun sunt trase doar sâmbăta şi duminica.

[nggallery id=1578]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare Mai mulți elevi au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce adunau gunoaiele de pe malul râului Ampoi. Gestul lor este unul făcut de bunăvoie, gândindu-se la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea