Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO BALamucul Bobocilor, la Liceul Teoretic Teiuş: Andreea Popa şi Raul Oniţă – Miss şi Mister Boboc 2012

Publicat

în

Andreea Popa şi Raul Oniţă – Miss şi Mister Boboc 2012, la Liceul Teoretic Teiuş.

A venit toamna. A început şi şcoala şi odată cu ea şi Balurile Bobocilor! În această seară, la Casa de Cultură  Teiuş s-a desfăşurat Balul Bobocilor al Liceului Teoretic, organizat de elevii clasei a XII-a, în cinstea elevilor care au intrat în clasa a IX-a.

În acest an, organizatorii au ales o temă cromatică, în care bobocii au purtat culorile galben, portocaliu, crem şi verde. Participanţii au avut de trecut prin cinci probe de foc: prezentare, dans, cultură generală, talent şi o ultimă probă, individuală(de fete şi băieţi), în care aceştia au trebuit să dea dovadă de sincronizare, că au echilibru şi că ştiu să lucreze în echipă. La prima probă, bobocii s-au prezentat într-un mod cât mai original, sub formă de poezie. Aceştia au avut de ales trei termeni din câmpul lexical al cuvântului boboc, cu care au avut de realizat o strofă. Ce a ieşit…a fost un amuzament şi o distracţie totală…mulţi dintre aceştia încurcându-se sau uitând versurile, probabil şi copleşiţi fiind de emoţiile create de concurs. Nici proba de dans nu a fost una obişnuită, concurenţii au dansat cu nişte „lăbuţe” legate de picior. Şi această probă a fost de tot hazul.  La proba individuală, băieţii, în echipă de câte doi, au avut de parcurs un mic traseu cu  „schiurile” în picioare printre diferite jaloane.. De cealaltă parte, fetele au trebuit să se învârtă în jurul unui băţ, de aproximativ jumătate de metru, pe care să îl atingă cu fruntea, timp de 8 secunde, ca pe urmă să parcurgă şi ele un mic traseu cu o cană de apă în mână pe care  să o toarne într-o sticlă gradată. Una dintre fete, concurenta cu numărul trei, a căzut zdravăn după 8 secunde de învârtit, creând din nou un moment de amuzament total…

Elit - Gustul Desăvârșit

În fine…totul este bine, când se termină cu bine. Ca urmare, în final, juriul format din elevi ai claselor a XII-a a decis ca titlurile de Miss şi Mister Balul Bobocilor să fie acordate Andreei Popa şi lui Paul Oniţă. Pe locul secund s-au aflat Aurelian Lazăr şi  Adriana Suciu, iar locul III a fost ocupat de Flavius Goia şi Alexandra Negru. Cei care nu au început încă bine şcoala şi au devenit deja …populari, au fost Georgiana Corfuţă şi Dragoş Chitulea, care au primit titlurile de Miss şi Mister Popularitate. Un premiu special a fost acordat de către Ziarul Unirea, cotidianul cu cel mai mare tiraj din Transilvania, câştigătorilor de Miss şi Mister ai balului.

Balul a fost asezonat cu scurte momente de muzică populară şi uşoară, melodiile fiind interpretate de talentatele cântăreţe locale, Adina Trifa şi Teodora Borza precum şi cu mici scenete şi  un frumos spectacol de dansuri populare oferit de Ansamblul „Dor Teiuşan”.

Mai menţionăm că evenimentul tinerilor boboci din Teiuş a fost onorat de mai multe personalităţi locale, între care îi amintim pe primarul oraşului Teiuş –  Mirel Hălălai, Octavian Rusu – directorul Liceului Teoretic Teiuş, Romana Tufană – director adj. al liceului şi câţiva consilieri locali.

Una peste alta, a ieşit ceea ce s-a dorit…un BALamuc total, aşa cum generic a fost denumit de către organizatori. Am consemnat şi noi astfel primul bal al bobocilor din această toamnă. Urmează în curând altele. Le aşteptăm…

Toate fotografiile de la„ BALamucul Bobocilor„ le găsiţi pe pagina de facebook a ziarului Unirea. http://www.facebook.com/www.ziarulunirea.ro: Aici

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Medalie de argint pentru CS Unirea Alba Iulia, obținută la turneul internațional de box ”Gheorgheni Open”

Publicat

în

FOTO| Medalie de argint pentru CS Unirea Alba Iulia, obținută la turneul internațional de box ”Gheorgheni Open”

Fățan Luca Petru, pugilist legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a câștigat o nouă medalie de argint, la turneul internațional ”Gheorgheni Open”, unde a concurat cu sportivi talentați din Grecia și Croația.

Competiția cu participare internațională a fost organizată de Federația Română de Box, la Gheorgheni, județul Harghita, în perioada 20-27 iunie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sportivul nostru, în vârstă de 14 ani, pregătit de către antrenorul Andrei Dărămuș, s-a impus la categoria de greutate 66 de kilograme. Aceasta este a doua medalie de argint câștigată de către Fățan Luca Petru după cea obținută la Cupa României la Cadeți, organizată în primăvară.

”A fost o competiție frumoasă, cu participare a sportivilor nu doar din zona balcanică, ci și din zona Caucazului. Ne bucurăm pentru această medalie și pot afirma că avem un sportiv care merită să fie convocat la lotul național de box și sper ca acest lucru să se întâmple.

Este foarte muncitor și foarte ascultător, are în fața sa multe provocări cărora sper să le facă față și să aibă o carieră în box”, a spus antrenorul Andrei Dărămuș.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Cea de-a doua ediție a proiectului „CDIdei în Povești” a ajuns la final. 132 de elevi din clasele primare ale Liceului Teoretic Teiuș au participat la activități de dezvoltare a sănătății emoționale

Publicat

în

Cea de-a doua ediție a proiectului „CDIdei în Povești” a ajuns la final. 132 de elevi din clasele primare ale Liceului Teoretic Teiuș au participat la activități de dezvoltare a sănătății emoționale

132 de elevi din clasele primare ale Liceului Teoretic Teiuș au participat în perioada mai – iunie 2022 la activități de dezvoltare a sănătății emoționale în cadrul proiectului „CDIdei în Povești”. Prin intermediul poveștilor, copiii au înțeles ce înseamnă prietenia și importanța construirii unor relații sănătoase cu ceilalți, au experimentat generozitatea și empatia, și-au exprimat recunoștința față de ceilalți și au observat că de multe ori e mai important și sănătos să ne distrăm și să avem o stare de bine și nu să fim mereu primii.

Una dintre activitățile proiectului a fost realizarea unei expoziții pe tema sănătății emoționale, activitate care s-a realizat în colaborare cu Biblioteca Orăşenească Teiuş și în cadrul căreia au fost expuse peste 150 de picturi, desene și colaje ale elevilor din ciclul primar. Elevii au fost bucuroși și mândri de ei văzându-și lucrările expuse, iar 10 dintre ei au fost premiați.

Cele 30 de activități din cadrul proiectului au fost implementate de doamna profesor consilier școlar Popescu Ioana-Mirela și doamna profesor documentarist Popeiu Raluca, în colaborare cu domnii profesori pentru învățământ primar de la Liceul Teoretic Teiuș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul „CDIdei în Povești” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Câți bani vor primi profesorii și elevii din Alba Iulia pentru performanțele școlare: Aprobarea granturilor, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Câți bani vor primi profesorii și elevii din Alba Iulia pentru performanțele școlare: Aprobarea granturilor, pe masa consilierilor locali

Miercuri, 29 iunie, în cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, printre proiectele de pe ordinea de zi, se află și aprobarea metodologiei de acordare a granturilor pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat pentru stimularea procesului educațional și performanțelor școlare” si a modelului contractului de finanțare.

Granturile prevăzute în cadrul prezentei metodologii se vor acorda unităților de învățământ preuniversitar de stat cu personalitate juridică de pe raza municipiului Alba Iulia, pentru stimularea procesului educațional în scopul participării cadrelor didactice de predare, cadrelor didactice de conducere, de îndrumare, control și cadrelor didactice auxiliare la programe de formare profesională și/sau achiziționării de carte școlară, laptopuri, tablete, licențe software, taxe participare simpozioane/conferințe, alte materiale didactice specifice și necesare domeniului de activitate și pentru performanțele școlare în scopul recompensării performanțelor individuale (sau de grup) ale elevilor și cadrelor didactice.

Elit - Gustul Desăvârșit

La nivelul municipiului Alba Iulia există un număr relativ important de unități de învățământ preuniversitar care au nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a garanta un serviciu public de învățământ de calitate.

Primăria dorește crearea unui cadru adecvat atingerii acestui scop pe termen scurt și lung, prin stabilirea unor criterii de acordare a unor granturi unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Alba Iulia.

Sumele de bani vor fi alocate anual prin Hotărâre de Consiliu local, pentru fiecare grant în parte, respectiv: pentru stimularea procesului educațional în scopul participării cadrelor didactice de predare, cadrelor didactice de conducere, de îndrumare, control și cadrelor didactice auxiliare la programe de formare profesională și/sau achiziționării de carte școlară, laptopuri, tablete, licențe software, taxe participare simpozioane/conferințe, alte materiale didactice specifice și necesare domeniului de activitate și pentru fiecare concurs de tip olimpiadă și competiții școlare, organizate de Ministerul Educației (faza națională), examenul de evaluare națională și examenul de bacalaureat, astfel:

 • Stimulent în valoare de 600 lei, proporțional cu norma didactică pentru fiecare cadru didactic de conducere, de îndrumare și control.
 • Stimulent în valoare de 300 lei, proporțional cu norma pentru fiecare cadru didactic auxiliar.
 • Premiul în valoare de 250 lei pentru fiecarea cadru didactic a cărui elev/elevi au obținut rezultate deosedite la concursuri de tip olimpiadă și competiții școlare, organizate de Ministerul Educației (faza națională).
 • Premiul în valoare de 500 lei pentru fiecarea cadru didactic a cărui elev/elevi au obținut media 10 la examenul de evaluare națională.
 • Premiul în valoare de 500 lei pentru fiecarea cadru didactic a cărui elev/elevi au obținut media 10 la examenul de bacalaureat.
 • Premiul în valoare de 400 lei pentru fiecare elev care a obținut locul I/premiul I (faza națională) la concursurile de tip olimpiadă și competiții școlare, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educației.
 • Premiul în valoare de 300 lei pentru fiecare elev care a obținut locul II/premiul II (faza națională) la concursurile de tip olimpiadă și competiții școlare, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educației.
 • Premiul în valoare de 250 lei pentru fiecare elev care a obținut locul III/premiul III (faza națională) la concursurile de tip olimpiadă și competiții școlare, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educației.
 • Premiul în valoare de 200 lei pentru fiecare elev care a obținut mențiune/mențiune onoare/premiu special (faza națională) la concursurile de tip olimpiadă și competiții școlare, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educației.
 • Premiul în valoare de 1000 lei pentru fiecare elev care a obținut media 10 la examenul de evaluare națională.
 • Premiul în valoare de 1000 lei pentru fiecare elev care a obținut media 10 la examenul de bacalaureat.

În situația în care un elev/cadru didactic a obținut rezultate la mai multe discipline, se va acorda un singur premiu, cel cu valoarea cea mai mare. În situația în care la rezultatele unui elev la o disciplină și-au adus aportul mai multe cadre didactice, fiecare cadru didactic va beneficia de premiul în bani, prevăzut la categoria respectivă.

Această măsură urmărește creșterea calității actului didactic al profesorilor prin finanțarea suplimentară a învățământului preuniversitar de la nivelul municipiului Alba Iulia, precum și încurajarea performanțele școlare individuale (sau de grup) ale elevilor și cadrelor didactice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare