FOTO/VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda – Execuția, pe ultima sută de metri. Se aplică marcaje rutiere, se instalează parapete de protecție, panouri fonoabsorbante și indicatoare rutiere

Paul Voicu - Primar 2020

Autostrada Sebeș-Turda – Execuția, pe ultima sută de metri. Se aplică marcaje rutiere, se instalează parapete de protecție, panouri fonoabsorbante și indicatoare rutiere

„Ne face mare plăcere să vă prezentăm o filmare aeriană foarte frumoasă cu lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, constructor Tirrena Scavi. Execuția este pe ultima sută de metri (aplicare marcaje rutiere, instalare parapete de protecție, panouri fonoabsorbante și indicatoare rutiere)”, a anunțat, duminică, Asociația Pro Infrastructura.

ELIT

Lotul 3, între Aiud și Decea este aproape de finalizare. Se lucrează în multe zone la finisaje, instalare de parapete de protecție și marcaje iar promisiunile sunt că constructorul dorește să închidă șantierul în această lună.

Mihail David - 2020

„Cerem CNAIR să pornească procedurile birocratice pentru deschiderea acestui tronson în cel mai scurt timp posibil. Lotul are în total 12,45 km, însă vom putea folosi doar 8,5 km între nod Decea și nod Aiud. Restul de 4 km, după nod Aiud, spre sud, vor putea fi deschiși circulației abia când lotul 2 al A10 va fi gata (abia prin 2019 cel mai probabil)”, au mai scris reprezentanții asociatiei pe pagina de Facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Nelu 9 octombrie 2017 at 23:45

Daca vine vreun politician la inaugurare la 8 km de autostrada merita scuipat ln fata dar cu flegma multa .

hotiii 10 octombrie 2017 at 8:42

Exista o multimne de persoane (taximetristi, etc.) care se aprovizioneaza cu motorina de la smecherii care lucreaza pe utilajele de pe autostrada. Mai crede cineva, ca acest tronson va fi gata vreodata ?

Altfel 12 octombrie 2017 at 22:45

Acest stil de autostrada inaltata pe o duna lunga de pietris doar ca sa treaca deasupra cailor si potecilor e foarte costisitoare si greoi de construit.

Era mai simplu cu mai multe poduri de acces pentru drumurile secundare decat sa troglodeasca un munte de pietris

Nu stiu de ce nu iau exemple din tarile din vest unde autostrazile sunt mai de graba sapate in stil sant iar surplusul de pamant pus pe margine in care sunt plantati copaci care protejeaza de vant.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...