FOTO/VIDEO: Autostrada Deva – Orăștie și stadiul lucrărilor la tronsonul Orăștie – Sebeș
Pentru a-i informa cât mai exact pe cititori, reporterii de la ziarulunirea.ro au parcurs, sâmbătă, traseul autostrăzii Deva – Orăștie și Tronsonul Orăștie – Sebeș pe care în prezent se efectuează lucrări. Așa cum se știe, autostrada Deva – Orăștie a fost deja deschisă traficului rutier, pe cei 33 de kilometri circulându-se în condiții foarte bune.
Pe autostradă se poate ”urca” la Șoimuș, la 4 km dincolo de Deva înspre Arad iar în partea opusă, tronsonul se termină la 10 kilometri dincolo de Orăștie (înspre Sibiu), la Gelmar unde, așa cum se poate observa din filmul atașat, realizat pe ultimii 7 km, se circulă fără probleme.
Singurele inconveniente pe care le-am putut observa sunt faptul că orașul Deva, reședința județului Hunedoara, are o singură intrare/ieșire (cea de la Șoimuș) și faptul că în câteva locuri (aproximativ 6-7), parapeții autostrăzii sunt deja făcuți praf. Probabil că proiectantul a prevăzut o singură intrare/ieșire pentru Deva la capătul înspre Arad având în vedere distanța mică față de Simeria, care la rândul său are intrare/ieșire pe autostradă, la fel ca în cazul localității Orăștie.
*Stadiul lucrărilor pe tronsonul Orăștie – Sebeș
În dreptul localității Aurel Vlaicu (județul Hunedoara), pasarela este finalizată și este turnat covor asfaltic. Aici am putut observa autoturisme care circulau (probabil aparținând constructorului sau angajaților) până în zona Șibot.
[nggallery id=33]
În zona Șibot se desfășoară cea mai amplă construcție de pe întreg tronsonul Orăștie – Sebeș iar lucrările nu sunt într-un stadiu foarte avansat. Dacă până aici autostrada este aproape finalizată (este turnat covor asfaltic, așa cum se poate observa în imaginile de mai jos), la Șibot, DN 7 va traversa autostrada peste o pasarelă. În momentul în care am trecut noi se lucra la rampa dinspre Orăștie, pasarela fiind deja turnată și decofrată.
[nggallery id=34]
Pe rampa de coborâre/urcare a pasarelei pe care DN 7 traversează autostrada în zona Șibot înspre Sibiu – Sebeș este turnat deja covorul asfaltic și lucrările se desfășoară în ritm susținut.
[nggallery id=35]
Așa cum am menționat, zona Șibot este cea mai complexă lucrare de pe traseul autostrăzii. La aproximativ 400 – 500 m de prima pasarelă, se construiește alta, pe care, de data aceasta, autostrada va traversa peste DN 7.
[nggallery id=36]
Reamintim că în zona Șibot, așa cum a anunțat într-o conferință de presă senatorul liberal Teodor Atanasiu, va exista o intrare/ieșire pentru orașul Cugir. Reporterii noștri nu au putut identifica în teren semne care să confirme demararea unei astfel de lucrări. Foarte probabil, având în vedere că autostrada A1 este construită cu finanțare europeană și regulile stricte impuse în acest caz, o astfel de modificare a proiectului s-ar putea realiza numai ulterior, adică după ce va fi inaugurat întreg tronsonul.
Menționăm că intrarea/ieșirea la autostradă a Cugirului este extrem de importantă deoarece orașul are o populație însemnată și o mulțime de societăți comerciale mari care își desfășoară activitatea aici (Star Transmission, UM Cugir, Fabrica de Arme Cugir etc.).
La Balomir lucrările sunt foarte avansate, am putut observa camioane și autoturisme ale constructorului care traversau pasarela construită în zonă.
[nggallery id=37]
Pe porțiunea Pârâul Ciorii – Săliște (județul Alba) este turnat covorul asfaltic. Fotoreporterul nostru a surprins chiar o Dacia Logan care circula pe aici.
[nggallery id=38]
Stadiul lucrărilor pe porțiunea de la Vințu de Jos (Vințișoara) – intrarea în Sebeș dinspre Alba Iulia (zona Kronospan) – ieșirea din Sebeș înspre Sibiu, care formează centura ocolitoare a municipiului a fost prezentat AICI
Deși cei doi directori de proiect ai companiilor STRACO și STRABAG, care lucrează la tronsonul Orăștie – Sebeș, au anunțat că acesta va fi inaugurat în data de 1 septembrie a.c., în opinia noastră, având în vedere stadiul lucrărilor din zona Șibot cât și a celor de la intrarea în Sebeș dinspre Alba Iulia, este puțin probabil să se întâmple acest lucru.
Oricum, am remarcat că deși excursia noastră pe traseul viitoarei autostrăzi a avut loc într-o zi de sâmbătă, la orele după-amiezii (16.00 – 17.00), utilajele și muncitorii se aflau la lucru, pe toate porțiunile menționate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie Procedurile birocratice legate de recepția lucrărilor la drumul județean DJ 107 I, cunoscut sub numele de „Transapuseana” au fost soluționate, urmând ca recepția oficială să fie făcută în data de 25 noiembrie 2024, potrivit declarațiilor vicepreședintelui […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba