Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Andrei Haneş, taragotistul de 14 ani dintr-un sat din Apuseni, prezent la Noaptea Muzeelor la Alba Iulia, alături de personajul Avram Iancu

Mădălina Opriș

Publicat

în

Vizitatorii Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia s-au putut bucura sâmbătă seara nu doar de personajele istorice şi de reprezentaţiile susţinute de aceştia, dar şi prezenţa unui tânăr deja cunoscut dintr-un sat din Apuseni. Este vorba de Andrei Haneş, tânărul de doar 14 ani, care a uimit pe toată lumea cu interpretările sale.

Albaiulienii şi turiştii prezenţi în Cetatea Alba Carolina sâmbătă seara, care au vizitat Muzeul Naţional al Unirii, au avut plăcuta surpriză de a întâlni alături de personajul Avram Iancu şi pe Andrei Haneş, din satul Valea Mică, Zlatna, judeţul Alba.

Pe Andrei îl cunoaştem din participările sale alături Ansamblul folcloric ,,Arieşul,, din Câmpeni la numeroase spectacole şi, în ultima vreme din prezenţa la emisiuni şi concursuri folclorice. Ambiţia de a se perfecţiona şi mai ales munca depusă, repetiţiile zilnice, nu au fost în zadar, iar tânărul moţ a câştigat în luna aprilie şi primul său premiu, premiul special, în cadrul Festivalului Concurs Național de Creație Populară Românească “Tradiții Silvane”.

Ca un urmaş demn al moţilor, Andrei nu duce mai departe doar muzica acestora şi a ales să fie alături de personajul Avram Iancu, în „noaptea în care istoria prinde viață” la Muzeul Unirii din Alba Iulia. „Ţarina Abrudului” a răsunat pe coridoarele muzeului, interpretată atât la fluier, dar mai ales la taragot, instrumentul de suflet al lui Andrei.

 

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea