FOTO/VIDEO: Andrei Haneş, taragotistul de 14 ani dintr-un sat din Apuseni, prezent la Noaptea Muzeelor la Alba Iulia, alături de personajul Avram Iancu

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Vizitatorii Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia s-au putut bucura sâmbătă seara nu doar de personajele istorice şi de reprezentaţiile susţinute de aceştia, dar şi prezenţa unui tânăr deja cunoscut dintr-un sat din Apuseni. Este vorba de Andrei Haneş, tânărul de doar 14 ani, care a uimit pe toată lumea cu interpretările sale.

Albaiulienii şi turiştii prezenţi în Cetatea Alba Carolina sâmbătă seara, care au vizitat Muzeul Naţional al Unirii, au avut plăcuta surpriză de a întâlni alături de personajul Avram Iancu şi pe Andrei Haneş, din satul Valea Mică, Zlatna, judeţul Alba.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Pe Andrei îl cunoaştem din participările sale alături Ansamblul folcloric ,,Arieşul,, din Câmpeni la numeroase spectacole şi, în ultima vreme din prezenţa la emisiuni şi concursuri folclorice. Ambiţia de a se perfecţiona şi mai ales munca depusă, repetiţiile zilnice, nu au fost în zadar, iar tânărul moţ a câştigat în luna aprilie şi primul său premiu, premiul special, în cadrul Festivalului Concurs Național de Creație Populară Românească “Tradiții Silvane”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Ca un urmaş demn al moţilor, Andrei nu duce mai departe doar muzica acestora şi a ales să fie alături de personajul Avram Iancu, în „noaptea în care istoria prinde viață” la Muzeul Unirii din Alba Iulia. „Ţarina Abrudului” a răsunat pe coridoarele muzeului, interpretată atât la fluier, dar mai ales la taragot, instrumentul de suflet al lui Andrei.

 

Salvează

Salvează

Mădălina OPRIȘ

Tel. 0729.399.898
e-mail: stiri@ziarulunirea.ro
e-mail: maddy_opris@yahoo.com

1 comentariu

ineptul 20 mai 2017 at 23:34

….mereu apare sosia cuiva, …imitam, sau chiar ne place sa fim venerati jucand rolul de fiinta umana erou,…ne jucam doar,… pentru a-l egala pe Marele Avram Iancu, ne trebuie putiinta si sacrificiu,… erou care a daruit totul pentru binele nostru,… nu a tinut nimic pentru sine , a pus la bataie totul pentru binele urmasilor,…a luptat pentru noi,…mare diferenta totusi,…

Comentariile sunt oprite