Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO Alba Iulia – “Oraşul Teilor”. Mircea Hava: „în cinci ani vom planta circa 1000 de tei”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria municipiului Alba Iulia continuă campania de înverzire a oraşului. Astăzi, 9 noiembrie 2012, s-a dat startul la o nouă etapă de plantare a arbuştilor. Astfel, în Parcul Sfânta Ecaterina, în prezenţa primarului Mircea Hava şi a administratorului Bell Flover (Toskana Garten), Florin Mărginean,  au fost plantaţi 25 de arbori, din specia de tei şi arţari (Globosum şi Tilia Tomentosa), iar în perioada următoare aproximativ încă 175 de astfel de arbuşti vor fi plantaţi în mai multe locaţii din oraş. Pentru plantarea acestora, primăria a încheiat un contract, prin licitaţie, cu firma Bell Flover din Alba Iulia, care a oferit prețul cel mai mic, respectiv aproximativ 48.000 de euro. Conform contractului, furnizorul va oferi o garanţie de minim 12 luni pentru materialul dendrologic livrat şi va oferi asistenţă tehnică la plantarea arbuştilor.

 „În conformitate cu ceea ce am discutat, a fost licitaţie, s-a semnat contractul, s-au stabilit amplasamentele unde vor fi plantaţi cei 200 de arbori. Pe strada Horea încercăm să creăm un aliniament, sunt sigur că va arăta frumos. Păcat că nu putem să facem acelaşi lucru şi pe partea stângă, pe sensul de mers dinspre Hotel Cetate, pentru că trotuarul este prea îngust şi nu ne permite. Completăm în faţă la Liceul nr. 3 unde erau nişte Tuia urâte. Aici se va face de asemenea un aliniament. Plantări se vor face şi în zona de joacă de la Electrica, în zona Dobrogeanu Gherea, mai avem pe strada Dimitrie Cantemir şi pe Traian, dar şi la toate părculeţele de joacă insistăm să creăm locuri cu umbră. Mă bucur că vom ajunge  la aproximativ 500 de pomi plantaţi în 2 ani, cu ceilalţi 150 plantaţi înainte. La anul să ştiţi că nu oprim operaţiunea. Vom lucra aşa cum am lucrat şi până acum, la fel vom lua loturi de 200 – 300 de copaci, asta în funcţie şi de buzunar. Vom face licitaţie, iar firma care îi aduce, îi plantează şi îi întrenţine un an de zile, cât e şi garanţia. Dacă e ceva îi schimbă, pentru că aşa este bine să lucrăm şi aşa este corect din toate punctele de vedere. Deci, nu este un monopol în Alba Iulia încât numai cineva poate să facă treaba asta. Lucrează în Alba Iulia cine câştigă licitaţia. Ceea ce mă bucură foarte mult, este că sunt firme din Alba. Vreau ca în patru-cinci ani să ajungem să trecem de 1000 de tei, chiar dacă o să spună cineva că suntem oraşul Teilor. Să nu creadă cineva că ne încăpăţânăm cu teii, sunt copacii care rezistă cel mai bine în mediul urban, sunt frumoşi, se pot toaleta şi cresc cel mai repede”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea