Rămâi conectat

Actualitate

FOTO:Parcul de joacă „Aventura din Cetate” de la Ryma a fost inaugurat: Ateliere pentru copii, tobogane, tiroliene şi sporturi pe iarbă

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parc de joaca Aventura din Cetate la Ryma29Parcul  „Aventura din Cetate – cunoaştere şi dragoste de natură prin joc”  din Spaţiile Ryma a fost inaugurat şi este deschis pentru public începând de vineri, 29 iunie. Locul de joacă  este situat în grădina din incinta spaţiilor, cu intrare din Calea Moţilor sau din Şanţurile Cetăţii şi este accesibil atât pe jos cât şi cu maşina. Este dotat cu instalaţii specifice alpinismului, un panou de căţărat pentru tineri şi altul pentru copii, o tiroliană, o sală de clasă în aer liber, tobogan, leagăne, teren de minifotbal şi badminton, un instrument muzical din lemn şi sfori, groapă de nisip  şi alte accesorii pentru jocul şi educaţia copiilor.

Piesa de rezistenţă a parcului – un animal cu aripi stilizat compus Parc de joaca Aventura din Cetate la Ryma30dintr-un panou de căţărat de 6 m, unul pentru copii de 1,5m, 3 leagăne şi o sfoară pentru căţărat, un tobogan, un turn vizitabil şi platforma pentru tiroliană – a fost luată cu asalt de copii de toate vârstele încă de la inaugurare. La tiroliană şi panoul de căţărat s-au făcut cozi ca la dulciuri iar în sala de clasă au avut loc ateliere de lucru manual, picturi pe faţă, jocuri inteligente şi a fost întins un bufet cu sucuri, plăcinte, gogoşi şi jeleuri pentru cei mari şi mici.

Există şi un teren generos pentru sporturi pe iarbă. Copiii au jucat fotbal, cricket, minigolf, badminton şi jocuri improvizate de voluntarii animatori.Trambulina a fost şi ea folosită la maxim de micuţi, sub atenta supraveghere a părinţilor.

Parcul este dotat cu  băncuţe, ghivece viu colorate, umbrare din pânză, coşuri pentru resturi meajere, o căsuţă pentru depozitarea jucăriilor şi un punct de apă (nepotabilă).

Asociaţia RYMA intenţionează să pună acest spaţiu în folosul educaţiei şi dezvoltării prin joc a  tinerilor şi copiilor, care se pot juca sau pot studia în mijlocul naturii, într-un peisaj istoric, feriţi de aglomeraţia oraşului dar totodată în mijlocul lui.  În zilele următoare va fi definitivat orarul cursurilor şi atelierelor care se vor desfăşura pe parcursul întregii veri la RYMA: cursuri de pictură şi de desen, de engleză, de alpinism, de confecţionat de bijuterii, de istorie, bune maniere şi alte cursuri la propunerile părinţilor. Panoul de căţărat şi tiroliana vor fi funcţionale şi ele după-amiaza iar toate celelalte instalaţii de joacă pot fi folosite pe parcursul întregii zile până seara târziu, parcul de joacă fiind dotat inclusiv cu instalaţie nocturnă.

Accesul în parc este deocamdată gratuit, urmând ca pe parcurs să fie stabilită o taxă simbolică ce va ajuta la întreţinerea spaţiului de joacă şi la remunerarea personalului didactic şi de supraveghere.

Reamintim că AVENTURA DIN CETATE este un proiect finaţat de MOL ROMÂNIA prin Fundaţia pentru Parteneriat cu 8.911 lei şi cofinanţat  de  Asociaţia RYMA, care împreună cu sponsorii atraşi şi cu contribuţia în lei şi în natură a ridicat valoarea proiectului la peste 20.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea