Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTOGRAFII din arhivă: Cum arăta Alba Iulia în urmă cu 40 de ani. Locul de promenadă „Corso”, sediul cooperativelor meşteşugăreşti sau Maternitatea veche

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia04Dacă pentru unii sunt amintiri, pentru alţii reprezintă o altă faţă a oraşului Alba Iulia, nevăzută. Este vorba despre câteva fotografii vechi, ce „prezintă” zone din „cealaltă capitală” în urmă cu 40 de ani. Locul de promenadă „Corso”, zona fostei autogări, sediul cooperativelor meşeşugăreşti, sau imagini cu lucrările de sistematizare din oraş sunt  câteva dintre acestea.

Alba Iulia s-a schimbat mult, iar asta o demonstrează, printre altele, şi câteva imagini „prăfuite”, realizate în urmă cu zeci de ani. Multe dintre clădiri au fost dărâmate, iar strâzile au acum cu totul alt aspect.

Alba Iulia05Dacă în zilele noastre circulă pe străzile oraşului maşini de lux, putem vedea în fotografii că luxul de acum 40 de ani era dacia 1100 sau dacia 1310.

Una dintre zonele din imagini este „Corso”, în centrul oraşului, singurul loc de promenadă în urmă cu câteva zeci de ani în oraşul Alba Iulia. Pe această stradă erau cofetării,magazine, dar şi un hotel, „Dacia”, pentru cei care îşi amintesc.

Fosta Bancă Naţională este de asemenea prezentată într-una din fotografii. Era amplasată în zona unde este construit acum magazinul Unirea, însă ea a fost dărâmată.

O clădire rămasă în picioare şi-n zi de azi Alba Iulia11este Maternitatea veche, amplasată în spate la Electrica, însă are alt rol acum.

În fotografiile prezentate mai poate fi văzut sediul Uniunii Judeţene a Coperativelor meşeşugăreşti, zona fostei autogări, dar şi lucrări de sitematizare, dărâmături din perioada în care s-a reconstruit oraşul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea