FOTO: Ziua Porților Deschise, la Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir și-a deschis larg porțile și sufletele și i-a primit cu drag, în ultima zi a săptămânii, pe micii preșcolari, părinți și bunici, cadre didactice și pe …„Zâmbiricii Norocoși”. Este important de știut pentru cei care nu-i cunosc  că ,,Zâmbiricii Norocoși” sunt câțiva dintre cei mai talentați elevi ai școlii, aceia care mai recent sau cu câțiva ani în urmă au descoperit importanța voluntariatului și a serviciului în folosul comunității. De fapt, Clubul de Inițiativă Comunitară „Zâmbiricii norocoși” își desfășoară activitatea de mai bine de trei ani în școală, prin programul IMPACT, program dezvoltat în România de Fundaţia „Noi Orizonturi” și finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Ziua Porților Deschise s-a dorit a fi o oportunitate pentru micii preșcolari, de a intra în contact cu spațiile de învățare ale școlii, de a observa mai bine dotările școlii și de a le cunoaște pe câteva dintre cadrele didactice ale școlii, dar și câțiva dintre viitorii colegi, care s-au dovedit încântați să-i inițieze pe micii vizitatori în tainele picturii și ale plierii hârtiei (Origami sau Quilling), dar și dornici să se joace alături de micuți.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Dup cum ne-a informat conducerea instituției de învățământ, pentru anul şcolar 2018 – 2019 sunt aprobate două  clase pregătitoare:

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ö 1  clasă învăţământ tradiţional – prof. Radu Dumitrița

Ö 1 clasă învățământ Step by Step – prof. Ivan Cristina

Clasele vor funcţiona în sediul din str. Alexandru  Sahia , nr. 16.

Perioade de înscriere:

  1. Prima etapă de înscriere (depunerea cererilor): 8 martie—26 martie 2018
  2. Afişarea locurilor rămase libere: 30 martie 2018
  3. A doua etapă de înscriere (depunerea cererilor): 12 aprilie —18 aprilie 2018
  4. Afişarea listelor cu copiii cuprinşi în clasele pregătitoare: 23 aprilie 2018

Școala Gimnazială Singidava Cugir asigurã o continuitate educativã pentru copii de la 3 la 15 ani, cât și programe de învãțare pe tot parcursul vieții, prin atenția acordatã tuturor, cu respectarea diferențelor și individualitãții fiecarui elev.

Unitatea de învățământ promoveazã activitãți care favorizeazã comunicarea și deschiderea spre viațã, într-un spirit cu orizonturi largi și cu o grijã realã pentru dezvoltarea complexã a copilului, în plan intelectual, fizic și afectiv.
Instituția are ușile deschise pentru toți cei care au nevoie de educație (copii, tineri, adulți) indiferent de etnie și religie, pentru a asigura apropierea între etnii, cunoașterea și acceptarea reciprocã în vederea unei conviețuiri armonioase.

In opinia cadrelor didactice, intrarea pe tărâmul școlii este comparabilă cu o renaștere pentru orice copil, fiindcă pe băncile școlii te descoperi pe tine însuți, devii conștient de ceea ce poți face tu singur și de momentele când ai nevoie de ajutorul celorlalți, și nu în ultimul rând, înveți ce drum să urmezi pentru a  descoperi lumea.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei