Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Ziua NATO celebrată în format restrâns la sediul Batalionului 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia. Drapelul Național al României și Drapelul Alianței Nord-Atlantice au fost înălțate pe catarg

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 5 aprilie a.c, cu ocazia aniversării Zilei NATO, la sediul Batalionului 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia au fost înălțate pe catarg Drapelul Național al României și Drapelul Alianței Nord-Atlantice.

Prin ceremonia în format restrâns s-a marcat aniversarea celor 16 ani de la momentul aderării României la NATO. În anul 2020 manifestarea dedicată Zilei NATO a fost un prilej de a reafirma angajamentul nostru de militari responsabili pentru sprijinul autorităților publice în situația actuala de criză umanitară.

Deși ceremonia dedicată democrației, spiritului european și euroatlantic, în actuala situație epidemiologică și operativă, va avea loc în format restrâns, în continuare manifestarea are rolul de a sublinia un aspect esențial al identității noastre, acela de militari aparținând unui stat membru NATO. Reprezintă un statut cu care ne mândrim dar care ne și responsabilizează deopotrivă.

Suntem alături de partenerii noștri din Alianță cu care ne-am instruit și ne vom instrui în cadrul exercițiilor multinaționale sub egida NATO, le adresăm salutul nostru iar în contextul actual umanitar, manifestarea dedicată Zilei NATO nu poate decât să ne întărească, să ne unească și să ne ofere ocazia de a ne dovedi angajamentul nostru de militari responsabili pentru sprijinul autorităților publice.

Ziua NATO, în țara noastră se aniversează, potrivit Legii nr.390 din 2004, în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 20-21 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 20-21 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 20-21 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea