FOTO| Ziua NATO celebrată în format restrâns la sediul Batalionului 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia. Drapelul Național al României și Drapelul Alianței Nord-Atlantice au fost înălțate pe catarg

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Duminică, 5 aprilie a.c, cu ocazia aniversării Zilei NATO, la sediul Batalionului 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia au fost înălțate pe catarg Drapelul Național al României și Drapelul Alianței Nord-Atlantice.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Prin ceremonia în format restrâns s-a marcat aniversarea celor 16 ani de la momentul aderării României la NATO. În anul 2020 manifestarea dedicată Zilei NATO a fost un prilej de a reafirma angajamentul nostru de militari responsabili pentru sprijinul autorităților publice în situația actuala de criză umanitară.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Deși ceremonia dedicată democrației, spiritului european și euroatlantic, în actuala situație epidemiologică și operativă, va avea loc în format restrâns, în continuare manifestarea are rolul de a sublinia un aspect esențial al identității noastre, acela de militari aparținând unui stat membru NATO. Reprezintă un statut cu care ne mândrim dar care ne și responsabilizează deopotrivă.

Suntem alături de partenerii noștri din Alianță cu care ne-am instruit și ne vom instrui în cadrul exercițiilor multinaționale sub egida NATO, le adresăm salutul nostru iar în contextul actual umanitar, manifestarea dedicată Zilei NATO nu poate decât să ne întărească, să ne unească și să ne ofere ocazia de a ne dovedi angajamentul nostru de militari responsabili pentru sprijinul autorităților publice.

Ziua NATO, în țara noastră se aniversează, potrivit Legii nr.390 din 2004, în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419