FOTO. ”Ziua Limbilor Europei”, sărbătorită de colegiile din Cugir
”Ziua Limbilor Europei”, sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie de statele membre ale Consiliului Europei, a fost celebrată și la Cugir de elevi ai celor două colegii: ,,David Prodan” şi ,, I.D. Lăzărescu” .
Organizată ca o manifestare care să evidențieze diversitatea lingvistică, plurilingvismul, ,,Ziua Europeană a Limbilor” are ca obiectiv să atragă atenţia publicului asupra importanţei învăţării limbilor străine şi valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, atât cele 24 de limbi oficiale, cât şi cele peste 60 de limbă regionale sau minoritare ale comunităţilor.
Elevii colegiilor, dintre care amintim pe Elena Simon, George Vâjdea, Mihai Guzu, Mihai Goţa, Oana Fulga, Codruţa Ivan, Marian Făcăleţ şi Cristina Besoiu, au citit referate privind necesitatea învăţării limbilor străine, sau au recitat poezii in engleză, franceză, germană şi spaniolă. Elevii au urmărit un powerpoint prezentat de prof. Diana Roşu, care a pus accentul pe numărul mare de oameni, anume circa 800 de milioane de locuitori din 47 de State membre ale Consiliului Europei, care învaţă cât mai multe limbi, la orice vârstă, atât la şcoală, cât şi în afara ei.
Activitatea a continuat pe grupe, unde sub supravegherea profesoarei Olga Simionescu, elevii au avut de rezolvat puzzle cu harta Europei, de colorat steagurile ţărilor , de identificat cu ajutorul dicţionarelor sau internetului cuvinte aparţinătoare diferitelor civilizaţii europene, de tradus citate şi proverbe în diverse limbi. La finalul activităţii desfăşurată la Cabinetul Documentare lnformare al Colegiului Naţional ,,David Prodan” condus de prof.documentarist.Tatiana Ungurianu, elevii au avut de rezolvat un chestionar . Asupra răspunsurilor lor s-au centrat ulterior discuţiile privind utilitatea limbilor străine, timpul dedicat învăţării, circumstanţele în care vor utiliza o limbă străină atât în timpul şcolii, cât mai ales ulterior, când îşi vor căuta un loc de muncă şi când, diversele competenţe lingvistice dobândite le va îmbunătăţi şansele de angajare. Pentru contribuţia la activitate, elevii vor primi diplome de participare.
,,Elevii au declarat că diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și că este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu din Europa”, ne spunea prof. documentarist Tatiana Ungurianu.
(C.P.)
[nggallery id=2716]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Jandarmii montani pregătiți pentru sezonul de iarnă: Recomandări pentru persoanele care merg pe munte
Jandarmii montani pregătiți pentru sezonul de iarnă: Recomandări pentru persoanele care merg pe munte Jandarmii de la posturile montane sunt la datorie și le recomandă iubitorilor de drumeții să manifeste prudență, să se informeze cu privire la prognoza meteo și la starea traseului înainte de a porni la drum și să nu se abată de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan