Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. ”Ziua Limbilor Europei”, sărbătorită de colegiile din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Ziua Limbilor Europei”, sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie de statele  membre ale Consiliului Europei, a fost celebrată și la Cugir de elevi ai celor două colegii: ,,David Prodan” şi ,, I.D. Lăzărescu” .

elevi-cugir06Organizată ca o manifestare care să evidențieze diversitatea lingvistică, plurilingvismul, ,,Ziua Europeană a Limbilor” are ca obiectiv să atragă atenţia publicului asupra importanţei învăţării limbilor străine şi valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, atât cele 24 de limbi oficiale, cât şi cele peste 60 de limbă regionale sau minoritare ale comunităţilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Elevii colegiilor, dintre care amintim  pe Elena Simon,  George Vâjdea, Mihai Guzu, Mihai Goţa, Oana Fulga, Codruţa Ivan, Marian Făcăleţ şi Cristina Besoiu, au citit referate privind necesitatea învăţării limbilor străine, sau au recitat poezii in engleză, franceză, germană şi spaniolă. Elevii au urmărit un powerpoint prezentat de prof. Diana Roşu, care a pus accentul pe numărul mare de oameni, anume  circa  800 de milioane de locuitori din 47 de State membre ale Consiliului Europei, care învaţă cât  mai multe limbi, la orice vârstă, atât la şcoală, cât şi în afara ei.

Activitatea a continuat pe grupe, unde sub supravegherea profesoarei  Olga Simionescu, elevii au avut de rezolvat puzzle cu harta Europei, de colorat steagurile ţărilor , de identificat cu ajutorul dicţionarelor sau internetului cuvinte aparţinătoare diferitelor civilizaţii europene, de tradus citate şi proverbe în diverse limbi. La finalul activităţii desfăşurată la Cabinetul Documentare lnformare al Colegiului Naţional ,,David Prodan” condus de prof.documentarist.Tatiana Ungurianu, elevii au avut de rezolvat un chestionar . Asupra răspunsurilor lor  s-au centrat ulterior discuţiile privind utilitatea limbilor străine, timpul dedicat învăţării, circumstanţele în care vor utiliza o limbă străină atât în timpul şcolii, cât mai ales ulterior, când îşi vor căuta  un loc de muncă şi când, diversele competenţe lingvistice dobândite le va  îmbunătăţi  şansele de angajare. Pentru contribuţia  la activitate, elevii vor primi diplome de participare.

,,Elevii au declarat că diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și că este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu  din  Europa”, ne spunea prof. documentarist Tatiana Ungurianu.

(C.P.)

[nggallery id=2716]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 28 de ani, din Blaj, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere. S-a ales cu dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 28 de ani, din Blaj, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere. S-a ales cu dosar penal Un tânăr de 28 de ani, din Blaj, a fost prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea