// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: ,,Ziua Limbii Române”, sărbătorită la Centrul Cultural Cugir

La Centrul Cultural Cugir s-a desfășurat astăzi, un mini – spectacol cultural artistic dedicat Zilei Limbii Române, eveniment organizat de directorul instituției, Diane Elisabeta Dobrean, la care au fost invitați să ia parte, elevi, cadre didactice și cetățeni ai orașului. 

În acest cadru, artiștii Cercului de teatru, coordonați de regizoarea Maria Dodoc, au recitat poezii, au cântat, au dansat și au interpretat secvențe vesele, pline de umor, din cunoscute piese de teatru românesc. Pe un ecran situat în incinta sălii pregătite pentru eveniment, au fost proiectate imagini cu momente din istoria poporului român.

Și-au dat concursul la reușita manifestării: Ana Bugeag, Mateiu Borza, Ioana Banu, Sofia Maria Dodoc,  surorile Luisa și Alesia Cristea, Vlad Corcodean, Luisa Baltă, Adrian Buruiană, Paul Sulincean și Mihai Motorga. Artiștii care au întreținut atmosfera au fost răsplătiți cu aplauze din partea publicului și cu dulciuri din partea organizatorilor.

“Este o zi superbă la fine de august în care sărbătorim Ziua Limbii Române.  Este un cadru special, miraculos, în care ne sărbătorim unii pe alţii, cei pese 20 de milioane de români, care vorbim, cugetăm, ne exprimăm în această minunată limbă. Tot ceea ce facem în viață trebuie să facem cu simţământul unui bun român, care are pentru pământul acesta multă dragoste, cu simţământul înalt că putem să punem o părticică,  la eşafodajul superb, frumos, ales al României în care credem”, a spus directorul Centrului Cultural, Diane Elisabeta Dobrean. (C.P.)