Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Ziua Internațională YouthBank a fost sărbătorită la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

25 mai e Ziua Internaţională YB. Este ziua „tinerilor bancheri”, dar deopotrivă este şi ziua celor care investesc în ei încredere şi resurse, astfel încât, în viitor, aceştia să procedeze la fel cu generaţia tânără. Este ziua celor care îşi doresc să fie mai buni, pentru a reuşi în profesie şi în viaţă. Şi, mai ales, este ziua tinerilor care nu au o mentalitate de asistat social.

YB4Echipele YB din România au dat drumul spre cer unor baloane inscripţionate cu numele oraşelor YB din lume. Alba Iuliei i-a revenit onoarea de a-i sărbători pe colegii din YB Aparan (Armenia), YB Roeselare (Belgia), YB Tuzla şi YB Modrica (Bosnia şi Herzegovina), YB Yambol (Bulgaria), YB Bargebi (Georgia), YB Germania, YB Karakol (Kyrgyzstan), YB Cork (Irlanda), YB Ialoveni (Moldova), YB Divac (Serbia), YB Bardejov (Slovacia), YB Maribor (Slovenia) şi YB Adıyaman (Turcia).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Ştim că uneori nu descoperim uşor oportunitatea de a investi într-un simplu tânăr, ca mulţi alţii, când avem în jurul nostru o mulţime de cazuri dificile, care reclama atenţie şi intervenţie imediate. Dar aceşti tineri sunt cei care, dacă li se acorda încredere, dacă li se întinde acum o mână de ajutor, dacă îşi dezvoltă acum abilităţi necesare în viaţa reală, în următorii ani nu vor fi o povară pentru sistemul social, pentru stat sau pentru comunitate. Sunt cei care pot şi vor produce plus-valoare, cei care îşi vor plăti întotdeauna taxele şi impozitele şi îi vor ajuta în acest fel pe cei aflaţi în dificultate. Sunt cei care vor investi energie şi resurse în tineri, pentru că cineva, cândva, a făcut acelaşi lucru pentru ei. Sunt cei care îşi vor învăţa copiii să simtă şi să acţioneze la fel, perpetuând în acest fel, în comunitate şi societate, un model şi un exemplu de care avem atâta nevoie. Nu ştim dacă e mult, în orice caz sigur nu e suficient, dar împreună am reuşit, din 2010 şi până în prezent, să finanţăm cu peste 100.000 lei, din resurse exclusiv private, 54 de proiecte ale liceenilor albaiulieni, în care au fost angrenaţi peste 22.000 de locuitori ai judeţului, în marea lor majoritate tineri. Am făcut asta, şi în acest an şcolar, alături de Asociația pentru Relații Comunitare, cea care coordonează naţional programul YB în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale. Activitățile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” – proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Le mulţumim încă o dată partenerilor programului YouthBank Alba 2014-2015: Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, Dacia Market și Giro, Ancău Company, Clinica „Remarc Dent”, Cofetăria “Corina”, Centrul Medical „Terra Aster”, Il Tartufo Alba, Pensiunea „Casa Traiana” și Vair Auto Ro, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Tipo-Rex, Restaurant “Appetit”, Argila Algo, Art Deco, Societatea de Transport Public S.A., Corona, Impact Design și Olimpia Todea Photography. Nu în ultimul rând, suntem recunoscători Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society în CEE și Romanian-American Foundation, un sprijin important în cadrul programului „Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și PACT”, transmit organizatorii evenimentului de la Alba Iulia.

[nggallery id=532]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

La Pianu se va dezvolta o stațiune turistică în jurul terenului de golf. Fonduri europene pentru finalizarea rețelelor de apă și canalizare

Unirea Ziarul

Publicat

în

La Pianu se va dezvolta o stațiune turistică în jurul terenului de golf. Fonduri europene pentru finalizarea rețelelor de apă și canalizare Primăria Pianu a câștigat finanțare pentru un proiect depus la Agenția Fondului de Mediu, un plan de finalizare a rețelelor de apă și canalizare la Pianu de Sus. Este un proiect important care, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea