Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Ziua internațională a sportului, sărbătorită în centrele educaționale ale Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Ziua internațională a sportului, sărbătorită în centrele educaționale ale Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Copiii din centrele educaționale, aflate în administrarea Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, au marcat Ziua Internațională a sportului, celebrată anual pe data de 18 mai în cea de a doua săptămâna din „Aventurile copilăriei”. Astfel, activitățile desfășurate în perioada 15-19 mai, în centrele sociale, au avut ca scop promovarea mișcării și sănătății în rândul copiilor prin sport.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În aceste zile speciale, copiii au fost încurajați să participe la competiții și activități în aer liber. Aceste activități i-au motivat să fie activi și totodată i-au încurajat să își îmbunătățească abilitățile sportive. Competițiile de acest gen le-au oferit copiilor oportunitatea de a se implica într-un mod distractiv și competitiv, având oportunitatea de a dobândi valori esențiale, cum ar fi spiritul de echipă și perseverența.

Prin participarea la competiții și activități în aer liber, copiii din centrele sociale au avut ocazia de a-și îmbunătăți abilitățile sportive, prin care și-au consolidat abilitățile tehnice și fizice, devenind mai agili și mai coordonați. Acest lucru le-a oferit oportunitatea de a se dezvolta într-un mod sănătos și de a-și descoperi potențialul în domeniul sportiv.

Pe lângă dezvoltarea abilităților sportive, activitățile organizate au avut un impact pozitiv și asupra dezvoltării personale a copiilor. Datorită competițiilor și jocurilor de echipă, copiii au înțeles că succesul nu se obține doar individual, ci și prin colaborare și susținere reciprocă. Au învățat să se bucure de succesul echipei și să își împărtășească reușitele cu ceilalți.

David, elev în Centrul Educație spre Vocație Șard, a redat bucuria și sentimentele trăite în aceste zile: „Săptămâna aceasta ne-am bucurat de zilele însorite desfășurând diverse activități sportive, chiar si competiții între clase. A fost o adevărată “bătălie”, fiecare dintre noi fiind câștigător. Ne-am distrat de minune!”.

În cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 15 Centre „Educație spre Vocație. Aceste așezăminte își desfășoară activitatea sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un băiețel perfect sănătos s-a născut la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în noaptea de Înviere

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un băiețel perfect sănătos s-a născut la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în noaptea de Înviere Un băiețel de 3,3 kilograme a venit pe lume, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, în Noaptea de Înviere. Despre copiii care se nasc în această zi specială se spune că vor avea un destin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea