Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Ziua Internațională a Romilor marcată la Cugir: Expoziție și momente artistice organizate de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) și Centrul Cultural Cugir au organizat miercuri, 5 aprilie, începând cu ora 12.00, Ziua Internațională a Romilor, eveniment desfășurat în sala de spectacole a Centrului Cultural Cugir, la care au fost implicați peste 80 de elevi.

Manifestarea desfășurată în avans (Ziua Romilor are loc anual pe 8 aprilie) a cuprins: expoziție realizată de elevii Școlii Gimnaziale „Singidava”; prezentarea și expunerea semnificației „Zilei Internaționale a Romilor” (contextul legal și importanța acestei zile în cadrul comunității rome); moment artistic-prezentat de Școala Gimnazială„Singidava” Cugir cu participarea elevilor din cadrul proiectului implementat de către SPAS Cugir împreună cu Asociația Filantropia Alba Iulia și Școala Gimnazială „Singidava”.

De asemenea, a avut loc un moment artistic (dans realizat de către tinerii din comunitatea romă de la nivelul orașului Cugir), urmat de un moment cultural artistic (interpretare melodie în limba romani) prezentat de elevii de la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir.

La eveniment au fost invitați și elevii Liceului cu program sportiv Sebeș, care au prezentat un moment cultural artistic (recital de poezie, dans și interpretare muzică tradițională).

Spectacolul de la Centrul Cultural Cugir s-a încheiat printr-un moment cultural artistic susținut de elevii clasei de fanfară din cadrul Centrului Cultura Augustin Bena” Alba Iulia.

La ora când transmitem această știre are loc o activitate sportivă desfășurată pe terenul sintetic de la Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” (meci de fotbal între elevii claselor a V-a și a VI-a.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea