Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: ”Ziua Internațională a Romilor” – manifestare cu multiple conotații sociale, educative și culturale pentru comunitatea din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultimul și cel mai important moment din cadrul manifestărilor consacrate ,,Zilei Internaționale a Romilor”, organizate la Cugir, s-a consumat vineri și a cuprins mai multe activități dedicate acestui eveniment.  Acțiunea a debutat în incinta Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu”, în prezența elevilor de la Colegiile ,,David Prodan” și Ion D Lăzărescu”, Școala Gimnazială ,,Singidava”, precum și a mai multor cadre didactice de la instituțiile școlare amintite.

Aici, pentru prima data, au prezentat laolaltă, frumoase melodii instrumentale, membri ai formațiilor de fanfară de la Casa de Cultură și ai formației locale ,, Cultură și tradiție” din Cugir. În sala de festivități a Colegiului ,,Ion D. Lăzărescu”, a urmat apoi, o interesantă conferință având ca temă: Provocări privind integrarea socială a romilor în contextul dinamicii societății românești contemporane,  eveniment, care s-a dorit să  creeze un cadru de discuții privind  incluziunea socială  a romilor, identificare de metode de succes dar și de realizarea a unor viitoare parteneriate în domeniul incluziunii sociale a romilor.

Deschiderea conferinței a fost precedată de prezentarea unui moment muzical realizat de către un grup alcătuit din tineri  (Imnul romilor ).

În calitate de gazdă, reprezentanta SPAS Cugir, Adriana Crișan a prezentat oaspeții participanți la conferință și anume: de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Prof. univ. dr. Mihai Pascaru: ,,Romii şi comunităţile marginalizate în strategiile de dezvoltare locală”. Cazul municipiului Alba Iulia;  Asist. univ.drd. Alin Tomuș : ,,Abandonul scolar in comunitatile de romi”; Asist. univ. dr. Ştefani Claudiu. Au fost de asemenea prezentați invitații locali: Din partea  SPAS Cugir: Șef serviciu Nedel Viorica- prezentare SPAS Cugir; Insp. Roman Cristinel: ,,Caracteristici ale  comunității de romi a orasului Cugir”; ,,Combaterea stereotipurilor despre romi în rândul tinerilor”, au prezentat echipe ale Colegiului Național ,,David Prodan” Cugir și Colegiului Tehnic ,,I.D.Lăzărescu Cugir”. Activitatea s-a încheiat cu un meci de fotbal organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Comunitară a Romilor( presedinte Cosmin Pienar) eveniment la care a luat parte și lideri ai asociaților de romi din județ, precum  Călin Pădurean, Petre Stoica și Petre Bologa.

  (C.P.)

[nggallery id=5442]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea