Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Ziua Internaţională a Dansului celebrată de copiii de la Grădiniţa cu P.P. Step By Step Nr. 12 din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din dragoste pentru dans, pentru bucuria pe care o aduce în inimile noastre, dar şi sentimentul plăcut de libertate, de exprimare a emoţiilor prin mişcările pline de graţie ale corpului, miercuri, 29 aprilie 2020, copiii Grădiniţei cu P.P. Step By Step Nr. 12 au marcat Ziua Internaţională a Dansului, chiar și din izolare, cu resursele avute la dispoziţie.

Deoarece grădinița noastră a acordat mereu o importanță deosebită MIȘCĂRII și DANSULUI, nu se putea ca această zi să nu fie marcată cum se cuvine. Prin urmare, educatoarele au lansat copiilor provocarea de a se manifesta prin dans, așa cum simt și cum doresc, iar micuţii au răspuns cu mult entuziasm şi nerăbdare acestei provocări. Astfel, cu inocenţa specifică vârstei, copilașii noștri şi-au demonstrat aptitudinile fizice şi artistice prin diferite tipuri de dansuri executate pe ritmuri aparţinând unor genuri muzicale diverse, pe care, cu sprijinul părinților, ni le-au transmis întreaga zi, prin intermediul fotografiilor și filmulețelor video.

Chipurile frumoase, luminoase şi vesele ale copiilor au transmis din preaplinul lor şi celor din jur, înveselindu-i cu momentele lor artistice atât pe iubiții lor părinți, cât și pe noi, educatoarele, împărtășindu-ne astfel bucuria și energia lor.

Dorim să menționăm cu acest prilej faptul că în ultimii ani, în grădinița noastră părinţii au susţinut desfăşurarea Opționalului Dans și Mișcare și, mai mult decât atât, suntem organizatorii Festivalului copiilor ”Să cresc mare și sănătos”, un festival de dans, la care participă aproximativ 350 de copii din unitățile de învățământ preșcolar din Municipiul Alba Iulia, eveniment care în anul acesta ar fi ajuns la cea de-a XII-a ediție. Acest festival este o încununare a activităților de euritmie desfășurate de grădinițele din Alba Iulia pe parcursul întregului an școlar și promovează mișcarea și dansul în rândul copiilor preșcolari.

Este cunoscut faptul că dansul este o activitate deosebit de plăcută şi benefică prin care se dobândeşte atât postura corectă, cât şi mobilitatea, având totodată un impact pozitiv asupra dansatorilor, care dobândesc încredere în ei înşişi. Dansul îi ajută pe copii să crească armonios, le construiește o personalitate frumoasă şi, de asemenea, le oferă posibilitatea de a pune în practică abilităţi sau hobby-uri, exprimându-se în mod creativ.

Managerul Grădiniței cu P. P. Step by Step nr. 12, prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul instituției, le-a transmis copiilor, prin intermediul paginii de facebook https://www.facebook.com/gradinita12alba îndemnul: Vă invităm să petreceţi Ziua Internaţională a Dansului alături de cei dragi din familie, într-o atmosferă plăcută de sărbătoare, care să ne amintească faptul că voia bună, muzica, dansul şi mişcarea sunt necesare pentru a avea un stil de viaţă sănătos!

FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANTILOR! (Prof. înv.preșc. Ioana Delia Decean, Responsabil Imagine al GPP Step by Step Nr 12, Alba Iulia)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ARGUMENTARE, DEZBATERE ȘI GÂNDIRE CRITICĂ „TINERII DEZBAT”, ETAPA JUDEȚEANĂ-2024 s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia coordonată de inspector Gabriela Anamaria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea