FOTO| Zeci de oameni la coadă la Evidența Populației și Permise de Conducere Alba Iulia. Culoar special pentru accesul în clădire

Marți dimineața, zeci de albaiulieni au ieșit din case în număr foarte mare, pentru a se așeza la coadă la Serviciul de Evidența Populației.

În imagini, se poate vedea cum coada se întinde mult în afara instituției, până pe trotuar.Forțele de ordine au improvizat și un culoar pentru a facilita accesul populației, în condiții de siguranță.

ELIT

Unii oamenii au înțeles că nu pot intra toți deodată în incinta clădirii, așa că au păstrat distanța unii între alții și au avut răbdare să le vină rândul pentru a intra, iar alții  nu s-au deranjat să respecte indicațiile pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Reamintim că serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Alba Iulia, în contextul pandemiei generate de virusul COVID-19 în România, având în vedere instituirea stării de alertă pe teritoriul României, pentru a evita aglomerările de persoane și pentru a asigura protejarea cetățenilor care apelează la serviciile SPCLEP, informează că începând cu data de 18.05.2020 se reia activitatea de oficiere a căsătoriilor cu respectarea măsurilor prevăzute în legea de instituire a stării de alertă, respectiv oficierea căsătoriei la sediul Primăriei Alba Iulia, se va realiza în prezența a cel mult 8 persoane, inclusiv ofițerul de stare civilă, iar în locațiile din aer liber (Grădina japoneză, Traseul Celor Trei Fortificații) se va oficia casătoria în prezența a maxim 16 persoane, inclusiv ofițerul de stare civilă.

Eliberarea certificatelor de stare civilă la cerere precum și a celorlalte acte de stare civilă (adeverințe, de celibat, transcrieri, schimbări de nume pe cale administrativă etc.) se realizează în baza unei programări telefonice prealabile la nr. 0258/815565

La compartimentul de evidență a persoanelor, preluarea cererilor de schimbare a actelor de identitate, pentru toate motivele prevăzute în OUG. 97/2005, accesul se va realiza pe bază de bon de ordine, care poate fi procurat de la polițistul local care asigură paza de la intrarea în instituție.

Pentru orice nelămuriri și informații, cetățenii pot suna la telefonul 0258/815565, 0258/814550 sau pe mailul serviciului spclep@apulum.ro unde angajații serviciului vă vor răspunde cu promtitudine.

În contextul încetării starii de urgență, programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba se va desfășura dupa urmatorul program:
L, Ma, Mi, J si V 08,00-20,00.

Programul susmentionat vizează activitățile de înmatriculare auto, transcriere auto, autorizare provizorie (numere roșii) si preschimbare permise de conducere.

Operațiunile se vor realiza exclusiv in baza unor planificări on-line pe site-ul Instituției Prefectului Alba.
Activitățile de examinare a candidaților, atât la proba teoretică cât și la proba practică sunt în continuare suspendate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...