Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Zeci de elevi și preșcolari au participat la acţiunile organizate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia pentru programul „Școala Altfel”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câteva zeci de elevi și preșcolari din Alba Iulia au participat astăzi, 20 aprilie, la acțiunile organizate de Spitalul Județean de Urgență pentru programul „Școala Altfel”. La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, care a oferit, cu această ocazie, echipament echipajelor SMURD din Alba Iulia.

6-1De la ora 9.00, liceenii de la Colegiul Economic din Alba Iulia au asistat la demonstrații de prim ajutor susținute de medicul urgentist Denisa Marinescu și echipajul SMURD, și la o prezentare a pericolului pe care îl reprezintă consumul de tutun, alcool și droguri. Informarea a fost susținută de medicul Aurel Crișan, șeful secției UPU a spitalului din Alba Iulia, alături de comisarul Ioan Costachi de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia.

Demonstrațiile și prezentările au continuat mai apoi și pentru tinerii liceeni voluntari la Fundația Comunitară Alba, care au avut numeroase întrebări în special legate de drogurile de mare risc și de consumul de etnobotanice.

Cei mai mici participanți la demonstrațiile de prim ajutor din cortul SMURD au fost cei de la clasa pregătitoare de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, care au aflat ce trebuie să facă dacă bunicul sau părintele suferă un atac de cord sau un AVC.

„Am organizat aceste acțiuni pentru tineri deoarece ne-am dorit să le arătăm care este activitatea UPU, SMURD, ce însemnă să fi conectat la activitatea medicală 24 de ore din 24. Sper că cei care au fost aici vor transmite mai departe imaginea noastră și că o parte dintre ei vor urma o carieră medicală”, a declarat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Preşeditele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a participat la discuţiile cu tinerii liceeni şi a discutat mai apoi cu personalul SMURD. Cu ocazia acestei întâlniri Ion Dumitrel a oferit echipamente pentru echipajele SMURD achiziţionate de Consiliul Judeţean Alba.

„Mi-aș dori să fie dotați medicii, asistenții și toți cei care intervin, nu numai cei de la SMURD, și ceilalți, cu tot ce trebuie: echipament, logistică. De asememea, să avem condiții bune în spital, așa cum am început să facem împreună”, a declarat președintele Consiliului Județean Alba.

[nggallery id=1976]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea