Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: „Zăpada mieilor” la Arieșeni. Fulgii de nea au acoperit grădinile oamenilor şi primele flori de primăvară

Ziarul Unirea

Publicat

în

A nins la Arieșeni  în mijlocul primăverii. Dacă până zilele trecute, primăvara părea că şi-a intrat în drepturi, în zonele montane a nins, iar temperaturile au scăzut considerabil. În tradiţia populară se numeşte zăpada mieilor. Cu ultimele forţe, fulgi de zăpadă au acoperit grădinile oamenilor şi primele flori de primăvară.

Iarna nu se dă dusă, cu una cu două, chiar dacă nu a mai avut forţa de lunile trecute. Fulgii de zăpadă care s-au aşternut luni dimineața la Arieșeni nu i-au luat însă, prin surprindere, pe oameni. A fost zăpada mieilor, aşa cum ştiu din bătrâni.

E ultima ninsoare, care pune punct frigului şi iernii şi dă frâu liber venirii primăverii. Unii spun că ninsoarea mieilor e pe la sfârşitul lui martie, alţii spun că e pe la începutul lui aprilie.

YouTube video

Această ultimă suflare a iernii a primit numele de zăpada mieilor deoarece în această perioadă sunt aduşi pe lume mieii, simbolul primăverii.

Știm de la bunici că această ultimă zăpadă e ca aurul pentru pământ şi pentru cei care îl lucrează, pentru că e o rezervă de apă în sol, care va ajuta plantele să crească.

În alte părţi i se mai spune astfel ultimei ninsori din iarnă, pentru că fulgii sunt mari şi pufoşi, ca nişte mieluşei care, atingând apoi pământul, readuc natura la viaţă.

[nggallery id=5391]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști Un bărbat de 38 de ani, din Abrud, este suspectat de polițiștii din Abrud că s-ar fi urcat drogat la volan. Este cercetat de oamenii legii. La data de 27 martie 2024, în jurul orei 14.30, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea