// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: ,,Zâmbete Albastre” cu prilejul Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului celebrată la Cugir

Sub genericul ,,ZÂMBETE ALBASTRE”, Asociația ,,Raul Cosmin” din Cugir a organizat duminică, 25 martie, mai repede cu o săptămână, o manifestare dedicată ”Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului”, eveniment care după cum se știe este marcat în fiecare an pe data de 2 aprilie.

Organizatorul, Rodica Cristina Catrinescu, președinta Asociației ,,Raul Cosmin” a reuțit să celebreze această zi printr-o serie de activități socio – educaționale având ca parteneri în acest demers, Cabinetul Individual de Psihologie „Ancuţa Mizgai” si Cercul de teatru al Casei de Cultura Cugir. Scopul acţiunii s-a dorit a fi acela de informare, grupul țintă fiind familiile  tinere cu copii, dar  s-a referit şi la toţi cei care doresc să afle mai multe despre acest diagnostic. Programul a debutat la ora 16.00, pe platoul din fața Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului”, după care, cele câteva zeci de participanți s-au deplasat pe traseul str. ,,Constructorului” – ,,Rozelor” – Stadionul ,,Parc”.

Cu această ocazie, au fost distribuite pliante, baloane albastre, au fost organizate jocuri de socializare (în parcul de la Stadion), unde copiii au petrecut două ore de relaxare în care s-au întâlnit cu personajele  „Disney”  îndrăgite de ei, precum  ,,Mickey Mouse” și au beneficiat de picturile pe față realizate de Cercul de Teatru al Casei de Cultură Cugir.

Potrivit președintei asociației, tot mai mulţi copii ajung să fie diagnosticaţi cu o formă din spectrul Autist, o incidenţă alarmantă pentru un oraş precum Cugirul, unde posibilităţile de recuperare şi integrare sunt minime, aproape inexistente. După cum afirma președinta asociației, atât la nivel local cât şi la nivel de ţară, se cunosc foarte puţine lucruri despre acest diagnostic ajungând ca opinia publică să confunde de foarte multe ori Autismul cu Hipoacuzia. La final, Rodica Catrinescu a ținut să anunțe pe cei prezenți că pe data de 2 aprilie 2018, între orele 16.00 – 19.00, sunt așteptați toți cei interesați să viziteze sediul asociației situate pe strada Emil Racoviță, la ,,Ziua Porților Deschise”.  (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419