Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| #Votează ”ăștia” – Laitmotivul Diasporei pe mii de fotografii, în turul doi al alegerilor prezidențiale 2019

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Apelativul “ăștia” din diaspora, folosită în timpul unei conferințe de presă de către Viorica Dăncilă a devenit laitmotivul românilor aflați în străinătate și care au ieșit la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019.

Mii de fotografii însoțite de mesajul #Votează ”ăștia” au împânzit rețelele de socializare în a doua zi de vot în Diaspora, în turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019.

Votul în străinătate pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a început în noaptea de joi spre vineri, la ora 1.00, ora României, odată cu deschiderea secţiilor de votare din Noua Zeelandă şi Australia și se va finaliza luni dimineaţă, la ora 7.00, când vor fi închise secţiile de votare de pe coasta de vest a SUA.

Până sâmbătă, la ora 20.00, au votat în secții 327.877 de români, cu aproape 83.000 mai mulți față de aceeași perioadă din primul tur al alegerilor prezidențiale. La aceștia se adaugă votanții prin corespondență, astfel că ajungem la peste 345.000 de români care au ales viitorul președinte ale țării noastre.

Cuvântul-cheie al acestei runde de vot este cu siguranță „ăștia”, expresia folosită de Viorica Dăncilă la adresa românilor de peste hotare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Izvorul Tămăduirii 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia: Credincioșii au participat la slujba pentru sfințirea Aghiasmei Mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Izvorul Tămăduirii 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia: Credincioșii au participat la slujba pentru sfințirea Aghiasmei Mici Zeci de credincioși ortodocși au fost prezenți vineri, 10 mai 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, de Izvorul Tămăduirii, pentru a asculta slujba de sfinţire a apei şi pentru a lua cu ei Aghiasma Mică. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea