Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Voluntarii Asociației Arche Noah Transilvania au salubrizat zona str. Lucian Blaga din Vințu de Jos, devenită groapa de gunoi a comunei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 20 de saci de gunoi s-au strâns, miercuri, de pe o suprafață de numai câțiva zeci de metri pătrați de la marginea comunei Vințu de Jos. Este vorba de zona din apropierea str. Lucian Blaga (fostele grajduri ale CAP-ului) devenită, în ultimul timp, loc de depozitare a deșeurilor de tot felul.

Ignorată de autorități, situația amenința să devină un pericol atât pentru oameni, cât și pentru animalele îngrijite în apropiere, în centrul de adopții al asociației, astfel că voluntarii s-au mobilizat și au făcut curățenie generală.

arca”Astazi am facut cu voluntarii altceva. Acolo unde mergeam cu cățeii la plimbare am făcut curat. Am adunat peste 20 de saci de gunoi (pet-uri, îmbrăcăminte și alte lucruri aruncate) și sperăm ca cineva să le ridice de la Arca”, a spus Bettina Hüttemann, președinta Asociației Arche Noah Transilvania.

Acțiunea s-a desfășurat sub sloganul ”Noi iubim natura” și a fost foarte apreciată de partenerii din Germania ai asociației. Voluntarii speră ca, pe viitor, munca să le fie respectată atât de localnici, cât și de administrație și de autoritățile de mediu care vor acorda o mai mare atenție prevederilor legale din domeniu, respectiv sancțiunilor ce se aplică celor care depozitează deșeurile pe domeniul public deoarece, până la urmă, curățenia este unul dintre criteriile importamte după care se măsoară gradul de civilizație al unei comunități.

Reamintim că la Vințu de Jos funcționează singurul centru privat, din județul Alba, de salvare a câinilor abandonați. Acesta a fost deschis de Asociația Arche Noah Transilvania condusă de Bettina Hüttemann (cetățean german care locuiește de peste 20 de ani în România) care funcționează conform unor standarde europene, câinii fiind îngrijiți, supravegheați și chiar dresați, astfel încât fiecare să-și găsească un stăpân pe măsură.

CITEȘTE ȘI: Centrul de adopții de la Vințu de Jos – o șansă de supraviețuire pentru câinii abandonați din Alba Iulia

Finanțarea se face exclusiv din donații și sponsorizări, cea mai mare parte a banilor provenind de la iubitori de animale din Germania. Tot în această țară a plecat și cea mai mare parte a câinilor abandonați pe străzile municipiului Alba Iulia (majoritatea salvați din adăpostul public în care funcționează legea eutanasierii la 14 zile de la capturare), deoarece, cel puțin pentru moment, foarte puțini oameni din județ sunt dispuși să primească în gospodărie un animal care și-a petrecut o parte din viață pe stradă, chiar dacă acesta este sterilizat, microcipat, vaccinat, deparazitat iar adopția se face gratuit.

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm faptul că, pentru îngrijirea câinilor, activitatea centrului de adopții se bazează în mare parte pe voluntari (și aceștia în număr destul de mic, deocamdată), oameni care au dovedit, miercuri, că nu se dau înapoi nici de la alt fel de treabă, atunci când asociația le solicită ajutor.

[nggallery id=2400]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de PAȘTELE CATOLIC 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de PASTE 2024. Urari de Paste, felicitari de Paste și SMS-uri de Sfintele Paști Catolic, Reformat, Protestant Știm că este o perioadă grea pentru toți, fiindcă nu putem să fim alături de cei dragi în aceste momente de sărbătoare, dar putem să-i bucurăm cu un mesaj, prin care să le transmitem toate gândurile bune, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea