Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, primul antrenament oficial la Piacenza, înaintea meciului din Champions League cu Nordmeccanica

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj 8Astăzi, 19 ianuarie, fetele lui Darko Zakoc, campioanele României de la Volei Alba Blaj, au susținut primul antrenament oficial pe pământul Italiei, la Piacenza, unde întâlnesc mâine, de la ora 21.30, ora României, galonatele jucătoare ale echipei gazdă, Nordmeccanica Piacenza, în penultima etapă a grupei F, din cadrul Champions League.
Vreme de o oră și jumătate, în sala Palatului Sporturilor ”Palabanca”, voleibalistele noastre s-au pregătit intens, după programul impus de antrenorul care le-a dus în Champions League.

Un al doilea antrenament și cel din urmă, va avea loc mâine, la amiază. La meciul din întrecerea supremă europeană, potrivit organizatorilor italieni, nu vom aveam parte de o sală arhiplină (vorbim despre o locație cu 3.700 de locuri pe scaune), fiind o zi lucrătoare și echipa lor deja calificată. Acest aspect s-ar putea traduce printr-o atmosferă mai puțin încărcată pentru jucătoarele noastre, pe care sperăm însă să vină să le vadă cât mai mulți conaționali stabiliți la Piacenza. Prețul unui bilet variază între 10 și 20 de euro, copiii până în opt ani beneficiind de intrare liberă.

Am făcut un antrenament bun, după aproape două zile de pauză, în urma deplasării. Ceva probleme mai sunt, la preluare și atacul în diagonală dar trebuie să fim realiști și să avem răbdare. Ne-am reunit în formula completă doar de 7 zile, odată cu întoarcerea celor două fete, Grbac și Bosccaci de la echipele naționale. Trebuie să ținem cont și de nou venita Alajbeg, care încă nu este pregătită de joc la capacitate maximă. În meciul de mâine nu pornim din postura de favoriți, Piacenza este o echipă puternică și în campionatul Italiei. Au ridicători de excepție, Meijners și alte jucătoare foarte bune precum Sorokaite. Noi vrem să ne prezentăm onorabil, nu vreau ca fetele să fie timorate de acest meci. Vom face tot posibilul și dacă vom avea șansă vom profita de ea. Săptămâna viitoare jucăm meciul care contează pentru noi, pentru a rămâne în cupele europene. Dacă în privința Ligii Campionilor șansele noastre sunt aproape nule, CEV rămâne o competiție respectabilă și un obiectiv pentru lotul nostru ”, spune mentorul echipei blăjene, Darko Zakoc.

Iată și poziția adversarelor înainte de confruntarea de mâine, redată în presa locală de astăzi: ”Avem un moral ridicat și experiență suficientă pentru a putea gestiona cât se poate de bine entuziasmul după ultima victorie din campionat. Mâine seară va fi totuși o partidă de Champions League, sperăm cu un rezultat optim, chiar și în lumina faptului că în diverse partide le-am menajat pe jucătoare de calibru precum Meijners și Ognjenovic. Sperăm că vom termina grupa F pe primul loc, fiind conștienți că trebuie să privim Dimano Moscova drept una dintre cele mai puternice formații din lume.

Mult succes fetelor, haide Blaju`, indiferent de rezultat, parcursul vostru este remarcabil!

Daniela STOIA, Piacenza

[nggallery id=1526]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea