Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba-Blaj – Dinamo 3-0, în al 4-lea joc din semifinale *Trupa lui Gajic se răzbună categoric

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj-Dinamo Bucuresti23Volei Alba Blaj s-a răzbunat categoric pe Dinamo Bucureşti pentru înfrângerea dramatică suferită ieri, scor 2-3. Ca şi în cel de al doilea meci, disputat la Bucureşti în urmă cu câteva zile, Blajul i-a administrat o lecţie de volei lui Dinamo, pe care a învins-o net în trei seturi, jucate în doar 80 de minute. Aşadar, după 3-0 (25-20, 25-16, 25-17) la Blaj în cel de al patrulea meci, disputa dintre Volei Alba Blaj şi Dinamo Bucureşti se va decide în meciul decisiv care va avea loc duminică în capitală.

Branko Gajic a reuşit să îşi remonteze psihic elevele după eşecul de ieri şi i-a predat o lecţie usturătoare vicecampioanei. Echipa sârbului a jucat extraordinar, în frunte cu admirabila Trombiţaş, Dudnic, Rusu, Collar, Medved, Salaoru, Busquets şi celelalte fete, care au pus umărul la acest succes istoric. Toate cele trei setui au mers cap la cap, însă Volei Alba Blaj, împinsă de la spate de o sală arhiplină a gestionat mai bine momentul şi a demonstrat că „acea echipă micuţă dintr-un oraş mic… răstoarnă formaţia care a reprezentat România cu onoare anul trecut în Champions League”. „Ieri a fost alt meci. Astăzi fetele mele au predat o lecţie de volei. Am demonstrat că avem forţă fizică şi un caracter extraordinar, şi vom merge la Bucureşti fără niciun fel de presiune pentru că noi oricum am reuşit o preformanţă extraordinară, presiunea va fi pe cei de la Dinamo şi sunt sigur că nu le va fi uşor. Ieri am fost 200 la sută sigur că vom învinge astăzi. Ştiu ce echipă am şi cred că putem ajunge în finală” a punctat Branko Gajic, antrenorul fenomen al echipei Volei Alba Blaj.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Galerie şi fani de… 3-0

Galeria „Legiunea a XIII-a Gemina” alături de ceilalţi spectatori au avut o prestanţă demnă de o echipă campioană. Fanii şi-au încurajat necondiţionat favoritele, care i-au răsplătit pe aceştia cu o victorie mare, de aur, în faţa echipei Dinamo Bucureşti. La final, majoritatea spectatorilor au pătruns pe teren şi s-au bucurat alături de favorite, sala „Timotei Cipariu” devenind un vulcan de bucurie. „A fost o seară în care fetele au arătat demnitate şi caracter. Poate părea că nu mai avem nicio şansă dar ne-am refăcut copios şi după această victorie extraordinară sunt sigur că Dinamo va avea un meci extrem de greu în compania noastră la Bucureşti. Volei Alba Blaj poate să facă orice, să se califice în finală, să treacă de la agonie de la extaz, pentru că este o echipă superbă în România, cu un public senzaţional” a declarat Sergiu Ştefănescu, preşedintele formaţiei Volei Alba Blaj.

*Setul al treilea 25-17

Din nou începutul este strâns, 2-2 la Blaj. Volleibalistele din capitală fac 2-4 dup o uşoară relaxare în tabăra gazdelor. Ce punct frumos reuşeşte Dudnic, 3-4, iar Busquets punctează cu un ace pentru 4-4. Blocaj extraordinar a lui Vali Rusu, 5-4, sala este în picioare. Bloc-aut pentru Dinamo 5-5, însă Collar are o prestaţie demnă de înălţimea sa şi face 6-5. Cu toată opoziţia blăjencelor, dinamovistele punctează pentru 6-6, însă Dudnic iese din nou la rampă şi face 7-6, după care Vali Rusu punctează pentru 8-6, time-out tehnic. Blocaj bun a lui Dinamo, 8-7. Vali Rusu scoate un punct pentru Volei Alba Blaj, 9-7. Busquets duce scorul la 10-8. Atac în afara terenului al Blajului, 10-9. Medved nu reuşeşte intercepţia, 10-10. Dudnic greşeşte preluarea, 10-11, însă blăjencele punctează rapid pentru 11-11. Collar trage extraordinar, 12-11 iar Salaoru reuşeşte un ace, 13-11. Blocaut pentru Dinamo şi scorul este 14-11. Dinamo face 14-12 cu o minge plasată. Collar punctează din nou, scorul este 15-12. Din nou ace pentru Florencia Busquets, 16-12, spectatorii sunt în picioare, sala „Timotei Cipariu” tremură la propriu. Incredibil, argentinianca din tabăra Blajului reuşeşte acelaşi serviciu, 17-12 pentru Volei Alba Blaj. Collar trage în blocaj, iar Dinamo reuşeşte punctul 17-13. Sportivele din capitală fac două puncte consecutiv, scorul este 17-14, însă Vali Rusu plasează pentru 18-14. Bloc-aut pentru Dinamo, 18-15, însă Collar are o prestaţie excelentă şi punctează pentru 19-15. Punct Dinamo, 19-16. Zarkova atinge fileul, 20-16 pentru Blaj, însă fetele lui Gajic punctează rapid, scorul este 21-16, iar antrenorul lui Dinamo cere timp de odihnă. 22-16 după o minge în aut a bucureştencelor. Collar face 23-16, atmosfera este incendiară. Punct pentru Dinamo, 23-17. Minge de meci adusă de Trombiţaş, 24-17.

*Setul al doilea 25-16

Salaoru aduce primul punct al setului, 1-0. Dinamo a făcut 1-3, însă ardelencele au revenit iar acum conduc cu 4-3. Bătaie mare la fiecare minge, punctele sunt când de o parte când de cealaltă, iar acum scorul este 5-5. Atmosfera este de vis, iar blăjencele au făcut prin Salaoru 7-6, la serviciu Vali Rusu. Baciu a „inventat” o minge pentru Dinamo, scor 7-7, însă Busquets a readus Blajul în avantaj, 8-7 time-out tehnic în sala „Timotei Cipariu”. Bătaie mare pe scor, 9-9 în aceste momente în „Mica Romă”. Serviciu în fileu al bucureştencelor, 10-9, iar apoi pe atacul blajului Busquets a schimbat tabela, 11-9. Dinamovistele nu permit Blajului să se distanţeze, 11-10. Collar trage ca din tun 12-10, însă dinamovistele punctează rapid pentru 12-11. După o minge extrem de disputată, Collar aduce fericirea în rândul fanilor cu un nou tun, 13-11. Oaspetele punctează şi ele de la fileu, 13-12. Maia Collar şi Adina Salaoru produc explozi în sală, 15-12. Time-out la 16-12 pentru Volei Alba Blaj. Sala este în picioare la 17-12, galeria dă tonul la petrecere. Busquets cu o diagonală face 18-12, iar Collar o urmează după un punct mai lung, 19-12 pentru Volei Alba Blaj. Collar din nou, magistrală, se înalţă şi punctează pentru 20-14. Salaoru prinde o breşă în terenul advers şi plasează o minge senzaţională, 21-14, Maia Colar o copiază pe colega sa, fanii gazdelor sunt în picioare, 22-14. Vicecampioanele punctează, 22-15. Minge în aut a bucureştencelor, 23-15. Prima minge de set, 24-15. Dinamo anulează o minge, 24-16.

*Primul set 25-20 

Volei Alba Blaj a început cu emoţii acest meci decisiv şi s-a văzut condusă la câteva puncte în debut. Însă cu Salaoru din nou în zi mare şi cu Busquets inspirată la fileu, blăjencele au revenit, iar acum scorul este 8-8. Atmosfera este la fel de frumoasă ca la partida precedentă, fanii fiind alături de favorite. 8-9 pentru Dinamo Bucureşti. Vicecampioana s-a aflat în permanenţă la conducere, însă Gajic a reuşit să îşi mobolizeze elevele, care în cele din urmă au trecut la conducere, în acest moment, 16-15 pentru Blaj. Dudnic este în forma, 17-15. Ace, pentru Luminiţa Trombiţaş, 18-15 pentru Volei Alba Blaj, iar Constantin cere time-out. Blocaut pentru DInamo, iar Blajul face 19-15. Din nou time-out cerut de Dinamo la scorul de 21-16 pentru formaţia gazdă. 22-18 după un blocaj în aut al blăjencelor. Bucureştencele s-au apropiat la două puncte, scor 22-20, iar Gajic a cerut timp de odihnă. Collar face 23-20 cu un trasor. 24-20, minge de set pentru Blaj.

Iată cele două distribuţii:

Volei Alba Blaj, antrenor Branko Gajic: Adina Salaoru, Adriana Dudnic, Luminiţa Trombiţaş, Katia Medved (libero), Valentina Rusu, Maia Collar, Florencia Busquets. Rezerve: Adina Stanciu, Denisa Viloiu, Mika Kijakova, Ramona Rus, Roxana Ivanof.

Dinamo Bucureşti, antrenor Marian Constantin: Diana Nenova, Alida Marcovici, Tzvetelina Zarkova, Ioana Baciu, Nicoleta Manu (libero), Maria Karakasheva, Mirela Corjeuţeanu. Rezerve: Liana Smarandache, Olga Ativi, Diana Cărbuneanu, Daniela Mincă.

[nggallery id=1401]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea