Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, calificată în sferturile de finală ale Cupei CEV, după 3-0 cu PAOK Thessaloniki

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Sala Sporturilor din Tg. Mureș, Volei Alba Blaj a învins PAOK Thessaloniki, scor 3-0 (25-11, 25-20, 25-19), în manșa retur a optimilor de finală ale Cupei CEV.

Echipa din “Mica Romă” a dominat autoritar întâlnirea ce a durat 76 de minute. Cele mai bune realizatoare ale formației din Alba au fost Nađa Ninković – 13 puncte, Olga Strantzali – 10 și Gergana Dimitrova – 9, de partea cealaltă a fileului remarcându-se Evangelia Merteki cu 8 puncte. După această dublă victorie Volei Alba Blaj e foarte probabil să joace în faza următoare a Cupei CEV cu Volero Le Cannet, echipa din Franța câștigând turul (3-0) cu VK UP Olomouc (în această seară este returul, în Cehia).

Sub comanda antrenorului Stevan Ljubičić echipa din “Mica Romă” are 16 victorii din tot atâtea meciuri în această toamnă, în 4 competiții diferite, iar după această confruntare europeană mai rămâne de disputat în 2021 derby-ul extern cu campioana CSM Târgoviște (luni 20 decembrie, ora 17.00, în direct la TVR 3). Gruparea de lângă Turnul Chindiei a învins 3-2 la Lugoj în ultima etapă a Diviziei A1 și este la 5 puncte în spatele Blajului, ce are maximum de puncte după 10 runde.

Am fost mult mai bine pregătiți pentru acest meci pentru că știam ce poate adversarul și a fost evident acest lucru încă din primul set. Am avut o ușoară cădere la mijlocul setului doi, dar trebuie să înțelegeți că am disputat foarte multe meciuri în ultima lună, cu deplasări lungi, jucătoarele sunt un pic obosite și nu am avut prospețimea necesară de a juca la cel mai înalt nivel în toate cele trei seturi. Acesta a și fost motivul pentru care în setul ultim le-am dat posibilitatea tinerelor jucătoare din lot să joace, pentru a aduce energie pe teren și cred că a fost un moment foarte bun pentru ele să câștige experiență în cupele europene”, a precizat antrenorul vicecampioanei României.

Este a 5-a calificare în sferturile de finală ale unei competiții continentale, dacă includem aici și prezența în Final Four-ul Champions League de la București (în 2018, când Volei Alba Blaj a disputat finala). Au mai fost prezențe în 2016, cu Schweriner SC (în Cupa CEV, venită din grupele Champions League) și respectiv parcursul din cele două finale continentale din 2019 și 2021, în Cupa CEV și respectiv Cupa Challenge.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 9 puncte, Nađa Ninković – 13, Daiana Roman – 5, Olga Strantzali – 10, Victoriia Russu – 8, Slađana Mirković – 3, Milica Ivković – libero; Andreea Ispas – libero, Andra Artin – 5, Jovana Kocić – două, Sorina Miclăuș, Iarina Axinte, Ștefania Cheluță (Jovana Cirković, Noemi Moldovan).

Foto: Volei Alba Blaj (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea