Rămâi conectat

Actualitate

Foto/Video: Volei Alba Blaj a învins iar Unic Piatra Neamţ şi a terminat campionatul pe locul 7 *Se anunţă modificări spectaculoase în lotul echipei din „Mica Romă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj şi-a luat „La revedere” de la prima stagiune în elită cu o victorie facilă în faţa fanilor, în Sala „Timotei Cipariu”, scor 3-0 (25-7, 25-5, 25-7), cu Unic Piatra Neamţ, ce a utilizat o formaţie de junioare. Echipa din „Mica Romă” a terminat astfel pe locul al 7-lea în campionat, după un 2-0 cu moldovencele, deşi la un moment dat visa la obţinerea biletelor pentru Europa, însă a ratat meciul decisiv acasă cu CSM Lugoj. „Noi nu ne batem joc de competiţie şi ne respectăm blazonul. Ne bucură atmosfera din sală, iarăşi cu peste 700 de spectatori, un public superb”, a spus Sergiu Ştefănescu. „Important este că noi am jucat serios acest ultim meci, în faţa unei echipa de junioare. Am rulat întregul lot, toate jucătoarele au evoluat mimimum două seturi„, a spus Branko Gajic.

*Modificări ample de efectiv

CSM Blaj a mizat pe Alice Kapelovies, Vali Rusu, Adriana Dudnic, Irina Alexandru, Bojana Stojkovic, Marija Sandic, Laura Mastahac (libero), mai intrând  Josefina Fernandez, Andreea Niţulescu, Alexandra Ciontoş, Melinda Dobeş. Cu siguranţă, dintre aceste 11 jucătoare, cel puţin jumătate nu vor mai continua la Blaj şi în sezonul viitor, pe lista plecărilor certe fiind nume precum Laura Mastahac, Andreea Niţulescu, Alexandra Ciontoş, Melinda Dobeş. Oficialii blăjeni plănuiesc să o menţină în efectiv pe Josefina Fernandez (cu argentiniana e mai dificil), care însă este convocată la naţionala Argentinei, dar multe depinde şi de campania de transferuri. „Vrem să ne cristalizăm lotul în proporţie de 70 la sută până în 15 iunie, iar un lucru este cert, că ne propunem performanţă superioară în campionatul ce urmează”, a spus Sergiu Ştefănescu. În plus, Blajul va miza şi pe tinerele Sorina Mocan, Ramona Rus, Ioana Vodă şi Alexandra Biriş. „Am terminat un sezon, acum începem să-l pregătim pe celălalt, în care avem gânduri mari şi speranţe. Trebuie să începem să ne cristalizăm planurile, să începem campania de transferuri„, a precizat Branko Gajic.

*CSŞ Blaj calificat în finală la junioare!

CSŞ Blaj (antrenor Liliana Bogendorfer) are 4 victorii din tot atâtea meciuri în turneul semifinal şi s-a calificat la turneul final al Campionatului Naţional de junioare. Blăjencele au câştigat cu 3-0 derby-ul cu Dinamo (ce avea numai victorii), bucureştencele fiind campioane naţionale la cadete. Cu 11 puncte în 4 meciuri, echipa din „Mica Romă” este pe primul loc în turneul de la Timişoara şi se pregăteşte de turneul ce va avea loc în perioada 18-22 mai.  La turneul din Banat, CSŞ Blaj  a învins pe rând: cu 3-2 pe CSŞ Bega Timişoara şi 3-0 pe Donaris Galaţi, CSŞ Lugoj şi Dinamo (considerată favorita întrecerii). Mâine, în ultimul meci al turneului, CSS Blaj va întâlni CSŞ Sibiu. „A fost un campionat bun, să nu uităm că am fost debutanţi. Dincolo de atmosfera excelentă din sală, cu acest public extraordinar, rămâne regretul partidei pierdute cu Lugojul, un meci ce doare şi acum„, a concluzionat Ştefănescu.

Foto&Video Dragoş BASARABA



Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea