Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Vizite în clase şi spectacol caritabil, de Ziua Porţilor Deschise la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a organizat astăzi, la fel ca în toate şcolile din judeţ, Ziua Porţilor Deschise. În plus faţă de programul de vizitare a unităţii de învăţământ, a fost pus în scenă şi un spectacol de caritate pentru elevii cu handicap care învaţă aici, intitulat „Şi ei fac parte din inima şcolii noastre”.

Holurile şi clasele şcolii au fost pline de dimineaţă de copii şi părinţi, veniţi să vadă condiţiile în care micuţii studiază în această unitate de învăţământ. Prezenţi au fost şi elevi ai şcolii care au jucat cu brio rolul de ghid pentru viitorii lor colegi. Au fost invitaţi preşcolarii de la Grădiniţele 12, 13 şi 15 din Alba Iulia, însoţiţi de părinţi. Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” pune la dispoziţie trei clase pregătitoare, fiecare din ele cu câte 29 de locuri.

Ziua a fost una încărcată, plină de activităţi. Dintre acestea amintim atelierele de lucru, o expoziţie Pro natura, experimente de fizică şi chimie, expoziţie de diplome ale elevilor de nota 10, şezătoare literară, paradă eco, momente muzicale şi proiecţii de filme documentare. Nu au lipsit nici concursurile „Elevii au talent” sau „Roata norocului”.

Sala de sport a şcolii a găzduit spectacolul caritabil „Şi ei fac parte din inima şcolii noastre”. Scopul evenimentului a fost acela de a-i ajuta prin donaţii pe ce câţiva elevi cu dizabilităţi care studiază la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”. Sumele strânse nu sunt deloc de neglijat, semn că tuturor colegilor şi părinţilor le pasă de cei pentru care soarta nu a fost prea blândă.

Spectacolul a inclus momente de muzică şi de dans, oferite de elevi ai Liceului de Artă din Alba Iulia, copii de la Clubul Sportiv Gim Star Blaj, dar şi de la Şcoala de Dans Chirilă, Clubul „Dance to Sunrise” şi Clubul „Top Dance 2007”.

Evenimentul a fost organizat de directorul şcolii prof. Rodica Marinescu, prof. Vasile Grozav şi prof. Miruna Furdui.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea