Rămâi conectat

Sport

FOTO: Vis îndrăzneţ pentru Nicuşor Carnat (Wolverhampton): „Vreau să joc în «tricolor» la Mondialele din 2018”!„Lupul” din Mihalţ bate la porţile echipei naţionale a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicuşor Carnat şi Cătălin Suciu sunt cei doi tineri fotbalişti din Alba, noile pariuri ale viitorului, pentru echipa naţională a României, talentaţii jucători fiind colegi la reprezentativa „tricoloră” Under 18.Carnat Romania 14

A desluşit tainele „sportului rege” în „alb-negru”, la Unirea Alba Iulia, s-a cizelat sub comanda „Regelui” la Academia „Gheorghe Hagi”, a făcut pasul spre un fotbal superior, semnând în Anglia cu Wolverhampton şi visează să joace pentru România la Campionatul Mondial din 2018, aceasta este în linii mari povestea lui Nicuşor Carnat, puştiul din Mihalţ ce reprezintă unele dintre speranţele fotbalistice pentru „tricolori”.

*Jucător de bază la România Under 18, primul trofeul în Italia

Absent anul trecut, din pricina unei accidentări de la calificările din Anglia ale reprezentativei Under 17 (unde a participat albaiulianul Cătălin Suciu), Nicuşor a revenit în forţă în echipamentul „tricolor”, fiind printre remarcaţii României Under 18 la turneul „Roma Caput Mundi” unde a şi înscris în două rânduri, în meciurile cu Anglia şi Grecia. “În Italia m-am simțit foarte bine, a fost o experiența de neuitat şi pentru că a fost primul meu turneu câștigat la echipa națională. Tot timpul când merg la lot dau tot ce am mai bun, o motivaţie suplimentară fiind faptul că vreau să reprezint cu mândrie «tricolorul». Am şi înscris în două rânduri, lucru care mă bucură foarte mult, mai ales că a trecut mult timp de când nu am mai punctat pentru reprezentativa României”, a declarat Carnat, care se gândeşte cu regrete la trecutul în echipa naţională, dar şi cu speranţe la viitor. “Îm pare rău că anul trecut nu am reuşit să ne calificăm, am trecut peste aceasta şi trebuie să ne axăm pe ceea ce o să vină, calificările la Carnat Romania 10Campionatul European de anul viitor”, a spus “lupul” din Mihalţ.

*Crede în generaţia sa

Având colegi sub comanda lui Costel Enache pe I. Hagi, Kilyen şi Fl. Coman (Viitorul Constanţa), Paşcanu (Leicester), Opruţ (Chievo), Mihalcea (Steaua), Raţiu (Villarreal), nume care deja au început să spună „ceva” în peisajul speranţelor fotbalistice, jucătorul originar din Alba crede că „tricolorii” generaţiei 1998 vor ajunge să conteze în curând şi pentru prima reprezentativă. „Avem, spun eu, cea mai talentată generaţie din ultima vreme de la loturile naţionale, împreună cu cea din 1999. Trebuie să avem încredere în grupul nostru de jucatori, unul foarte unit şi talentat”, promite fotbalistul “wolves”.

*”Alături de Suciu, la Mondiale!

Coechipier la recentul turneu din Italia cu un alt produs al fotbalului albaiulian, portarul Cătălin Suciu (AFC  Unirea 1924 Alba Iulia), devenit în 2016 în veritabil „navetist” între echipele naţionale Under 18 şi Under 19, Carnat are numai cuvinte de laudă la adresa goalkeeperului unirist. „Am obiective mărețe, cum a spus şi Cătălin, participarea la Campionatul Mondial din 2018. Pentru mine ar fi un vis devenit realitate să joc la asemenea nivel cu naţionala României. Sunt bucuros pentru prietenul meu Cătălin, dacă este solicitat așa de mult la loturile de juniori acest lucru dovedeşte calităţile,  seriozitatea şi profesionalismul său. Vorbim în fiecare zi şi mă bucur ca am putut duce mai departe «Învățăturile» domnului profesor Vasile Ursu, transmise încă de când eram mici copii. Sper sa ne putem afirma amândoi, iar Alba să se mândrească cu încă doi reprezentanţi în fotbalul mare”, a adăugat Carnat, descoperit de Vasile Ursu, ce i-a intuit calităţile încă de mic, de la 8 ani, când l-a avut prima dată sub comandă.

*15 goluri pentru echipa de club în acest sezon

Puştiul din Alba va împlini 18 ani în 8 aprilie, iar de la mijlocul anului 2014 evoluează în Anglia, la Wolverhampton, la diverse grupe de vârstă ale clubului, inclusiv la categoria superioară de vârstă, Under 21, în Premier League, prestaţiile sale netrecând neobservate. „Mă simt foarte bine la «Wolves», toată lumea îmi dă multă încredere şi evoluez mai mereu la formaţiile Under 18 şi Under 21. Am apreciat atenţia şi interesul din partea clubului şi cred că am confirmat în teren, prin prestaţiile mele şi cele 15 goluri realizate în acest sezon, ceea ce mă pune într-o postură foarte bună pentru a asipra la contractul de profesionist”, precizează jucătorul de profil ofensiv. Carnat afirmă că este preocupat în permanenţă să-şi îmbunătăţească prestaţiile. “Din decembrie am muncit foarte mult la antrenamente, dedicându-mi timp pentru a analiza jocurile, în ideea de a deveni mult mai complet şi mai eficient în ceea ce fac pe teren. Cred că am reușit asta parțial, dar mai am de muncit, tot timpul e ceva de îmbunătățit si încerc să perfecționez pe cât se poate lucrul acela”, a recunoscut junele fotbalist.

*În Anglia este mediul perfect

Carnat Romania 8Considerat în declin, fotbalul românesc produce în continuare talente pentru campionatele din străinătate, la Wolverhampton Wanderers fiind Oaidă şi Carnat (un alt conaţional, Erdei a plecat între timp). “Pot să spun că a fost un fel de avantaj, plecarea de la Academia «Gheorghe Hagi», fără nicio insultă, dar simt pe pielea mea ca aici e mediul perfect pentru dezvoltarea ca şi jucător, având multe oportunități si lucruri de învățat, înainte de a face pasul spre fotbalul mare. A fost cea mai buna alegere„, a spus Carnat.

Înfiinţată în 1877, când România îşi revendica Independenţa, Wolverhampton este una dintre echipele de tradiţie din Anglia. ”Lupii” au un palmares bogat, cu trei titluri de campioană (1954, 1958 şi 1959), patru Cupe ale Angliei (1893, 1908, 1949 şi 1960), două Cupe ale Ligii (1974 şi 1980), dar şi patru Supercupe ale Angliei şi o finală de Cupă UEFA (1972). La clubul din Midlands a evoluat în urmă cu un deceniu (între 2004 şi 2006) şi Ionel Ganea, apreciat de englezi pentru evoluţiile sale. Acum “lupul” tânăr Nicuşor Carnat a preluat ştafeta şi visează să calce pe urmele “Ganezului” şi să înscrie contra Angliei la un turneu final de Mondial sau European…

[nggallery id=1750]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea