Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Ziua Internaţională a Romilor 2017 sărbătorită la Alba Iulia. Premii pentru elevii romi cu rezultate deosebite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

8 aprilie este Ziua Internaţională a Romilor.  Această dată a fost marcată şi la Alba Iulia în cadrul unui eveniment organizat  de către Primăria Municpiului Alba Iulia la sala Bowling în prezenţa mai multor invitaţi.

Întâlnirea la debutat prin prezentarea unui scurt istoric al zilei de 8 aprilie de câtre doamna Szoverfi Dorina şi domnul Şerban Petru. Prezent la eveniment, viceprimarul Gabriel Pleşa a transmis mesajul autorităţilor locale cu ocazia zilei persoanelor de etnie romă. Au fost prezenţi şi Viorel Bumbu, Angela Moldovan, consilier local PMP şi Rareş Buglea.

Cei prezenţi au luat parte şi la momente artiste deosebite prezentate de către elevii de etnie romă de la diferite unităţi şcolare de învăţământ din Alba Iulia. Programul artistic a constat în recitaluri muzicale şi de poezie, reprezentaţii de dans, dar şi o scenetă, puse în scenă de elevii Dodi Alexandru (dans), Nicula Gheorghe (demonstraţie muzicală), Vitanu Gheorghe (orgă), Matei Rareş Samson (voce) de la Colegiul Economic”Dionisie Pop Marţian”, elevii Mihalcea Tiberiu (fluier) şi Hiriza Raluca(poezie) de la Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru părinţi şi copii”Sfânta Maria”, elevul Stoica Gheorghe (vioară) de la Liceul de Artă “Regina Maria” şi elevii Adam Iacob Andrei, Ciobu Ovidiu, Nichita Alin Paul, Albu Silvia Maria, Moldovan Aura, Polocoşer Ana Maria, Şamu Paraschiva (scenetă) de la Colegiul Tehnic “Dorin Pavel”.

În cadrul aceluiaşi eveniment au fost premiaţi pentru bună purtare şi frecvenţă şcolară elevul Grecu Sergiu de la Colegiul Tehnic “Apulum” şi Zoltan Alexandru Emanuel de la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş”.

Doamna Cristea Marcela a primit premiul acordat pentru categoria familii bine integrate în societate. Alte premii au fost acordate elevilor care s-au remarcat prin talentele lor în dans, muzică şi actorie.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă festivă şi muzică ţigănească tradiţională pentru persoanele de etnie romă care trăiesc în comunitate.

[nggallery id=3760]

 

 

 

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea