FOTO/ VIDEO: Virgil Ianţu a fost invitatul Gărzii Apulum, la spectacolul săptămânal de reconstituire istorică, din Cetatea Alba Carolina

Paul Voicu - Primar 2020

Cunoscutul om de televiziune, Virgil Ianţu, a fost invitatul Gărzii Apulum, vineri, la spectacolul de reconstituire istorică ce a avut loc în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina.

ELIT

Virgil Ianțu se află la Alba Iulia pentru a-și promova emisiunea „Câştigă România!”. De precizat că de curând Garda Apulum a filmat alături de Virgil Ianțu promo-ul celui de al IV-lea sezon al acestei emisiuni.

Mihail David - 2020

Spectacolele Gărzii Apulum aflate anul acesta la finalul celui de al șaselea sezon sunt organizate de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia. Ca de fiecare dată, reprezentația de vineri a fost urmărită de un public numeros format în mare majoritate din turiști veniți, din întreaga țară, să viziteze Orașul Marii Uniri.

Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică și este compusă din patru formații: Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis. Formațiile sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local. Trupele au luat naștere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu și Tudor Roșu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...