FOTO/ VIDEO: Veritabilă pasăre Phoenix, Solina Romania reconstruiește fabrica de la Alba Iulia

La puțin peste o lună de când s-a făcut scrum, cea mai mare fabrică de condimente și ingrediente alimentare din România are toate premisele unei reveniri spectaculoase prin prisma viitoarelor lucrări de reconstrucție.

Potrivit surselor din cadrul Primăriei Alba Iulia, Solina Romania a depus deja o cerere pentru eliberarea unui certificat de reconstrucție hală, iar în urma obținerii tuturor avizelor necesare urmând să le fie eliberat și certificatul de construcție. Lucrurile par să fi intrat în linie dreaptă, cu atât mai mult cu cât astăzi, la fața locului, lucrările de demolare și debarasare a reziduurilor sunt realizate în proporție de aproximativ 80%.

Vă reamintesc că în data de 2 februarie a izbucnit incendiul în care a ars hala de producție și depozitare, spații administrative și conexe, pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp. Cauza cea mai probabilă a fost stabilită ca fiind un scurt circuit electric produs în zona conductorilor de alimentare a unui electrostivuitor de marfă. Ulterior, s-au aprins masele plastice din izolația conductorilor electrici care au aprins mai departe materialele combustibile existente în apropiere.

Nu mai puțin de 5 zile s-au luptat pompierii pentru a nimici și ultimul focar, ajutați fiind de echipa firmei contractate pentru a demola rămășițele fumegânde ale fabricii, respectiv SC. ALOREF (http://www.aloref.ro/), care a facilitat accesul în interiorul clădirii. Începând de atunci și până astăzi, în ritmul dictat de autoritățile competente, prin avize de mediu și așa mai departe, echipele de muncitori ale ALOREF au debarasat sute de tone de deșeuri.

Folosindu-se de flota de utilaje specializate în demolări industriale aceștia au intervenit cu excavatoare echipate cu foarfecă hidraulică, graifere, prese de balotat, încărcătoare cu braț telescopic și nacelă pentru personal, demonstrând că avem în Alba Iulia una dintre cele mai profesioniste companii specializată în demolări industriale și reciclare deșeuri.

Judecând după imaginile surprinse chiar astăzi pe șantierul demolărilor, până la sfârșitul acestei luni procedurile se vor încheia, locul fiind pregătit pentru viitoarele lucrări de reconstrucție a halei pentru ca povestea Solinei România să meargă mai departe, așa cum de altfel le-au promis celor mai bine de 200 de angajați.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...