Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO – UPDATE: Soții Bumbu Dumitru și Silvia, din Sebeș, REȚINUȚI în urma unor percheziții. Au sechestrat un bărbat de 66 ani, l-au pus să muncească în gospodărie și să practice cerșetoria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba au efectuat o percheziţie la locuința unor persoane din Sebeş care ar fi constrâns un bărbat, de 66 de ani, să muncească în gospodăria lor şi să practice cerşetoria şi l-ar fi ţinut sechestrat într-o anexă a locuinţei lor. 

La data de 3 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T – S.T. Alba Iulia, au efectuat o percheziție la domiciliul unor persoane, de 70 şi 58 de ani, soţ şi soţie, din municipiul Sebeş, bănuite de comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Potrivit IPJ Alba, din cercetări a reieşit că, începând cu vara anului 2017, cei doi ar fi adăpostit, la domiciliul lor, un bărbat de 66 de ani şi, profitând de starea de vulnerabilitate a acestuia, l-ar fi constrâns să muncească în gospodărie şi să cerşească în zona unor lăcaşuri de cult din judeţele Alba şi Sibiu.

Bărbatul ar fi fost agresat de către cei doi soţi şi ar fi fost ţinut închis într-o dependinţă a locuinței lor, în condiţii minime de igienă şi hrană.

În urma percheziţiei, poliţiştii au ridicat mai multe documente şi obiecte contondente despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite pentru agresarea victimei.

Faţă de cei doi soţi a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Alba, pentru dispunerea măsurilor legale.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, precum şi jandarmi.

UPDATE: Conform DIICOT, în vara anului 2017, victima s-a deplasat la domiciliul inculpatului Bumbu Dumitru pentru a-și recupera o sumă de bani, care reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia, moment în care nu a mai fost lăsat să plece. De atunci, persoana vătămată a fost ținută sechestrată într-un grajd de la domiciliul inculpaţilor fiind obligată să muncească în gospodăria acestora și ocazional şă cerșească.

Victima era permanent supravegheată de către inculpatul Bumbu Dumitru sau de către soţia acestuia, inculpata Bumbu Silvia, pentru a o împiedica să fugă, fiind agresată fizic cu obiecte contondente și cu lanțul de către aceștia, în mai multe rânduri.

Persoana vătămată a fost obligată la diverse munci, amenințată, agresată fizic pentru a lucra sau pentru că nu muncea îndeajuns, pe timpul nopții fiind închisă într-un grajd a cărui ușă era închisă cu lacăt. Totodată, inculpaţii îi ofereau victimei puţină mâncare, de slabă calitate, iar apa îi era restricţionată.

https://youtu.be/4PpUqC9bQ38

De asemenea, persoana vătămată a fost obligată să cerșească în folosul inculpaţilor, fiind transportată de către aceştia pentru a cerși la diferite biserici din Tărtăria, Vințu de Jos și la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneș, judeţul Sibiu, la această ultimă locație, persoana vătămată fiind depistată de către organele de poliție la data de 1.04.2018, în timp ce cerșea.

La data de 2.04.2018, cu ocazia examinării medico-legale, s-a constatat că persoana vătămată a suferit mai multe leziuni traumatice, ce necesită pentru vindecare 7-8 zile îngrijiri medicale, cu vechime de producere cuprinse între 1-10 zile.

Totodată, la solicitarea inculpaţilor, persoana vătămată și-a stabilit domiciliul la adresa din municipiul Sebeş, aceştia find interesați și de obținerea unei pensii pentru limită de vârstă pe numele victimei, ocazie cu care au întreprins demersurile necesare pentru depunerea dosarului de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea