Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO, VIDEO Târgul Național de Turism Rural de la Albac 2015: Șase echipe, premiate la concursul gastronomic cu mâncare tradițională la ceaun

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Toate cele șase echipe participante la concursul gastronomic cu mâncare tradițională la ceaun au fost premiate, duminică, întrecerea fiind organizată cu ocazia celei de-a XI-a ediții a Târgului Național de Turism Rural de la Albac.

Concurs de gastronomie traditionala, la Albac01Ziua de duminică a fost dedicată gastronomiei tradiţionale şi folclorului, iar organizatorii au pregătit un concurs gastronomic, o paradă a portului popular autentic şi un spectacol de folclor.

De la ora 11.00, reprezentanți a șase pensiuni din Albac și Câmpeni au gătit în aer liber, toate preparatele fiind apreciate de către juriu ca fiind extrem de delicioase și, prin urmare, au primit câte un premiu: Cel mai gustos ceaun din carne de porc – pensiunea Poiana Verde Albac; Cel mai gustos ceaun vânătoresc –pensiunea Aurora Albac; Cel mai bun preparat din carne de vițel – pensiunea Steaua Arieșului Albac; Cel mai bun preparat gulaș – pensiunea La Pociu Câmpeni; Cel mai bun preparat din carne de pui – pensiunea Ady Albac; Cea mai tradițională rețetă – pensiunea Fely Viss Albac.

Echipele au gătit pe baza unor reţete tradiţionale folosind carne şi legume, iar mâncărurile au fost servite gratuit turiştilor. La ora 13,00 a început parada portului popular care a continuat cu un spectacol folcloric maraton cu o durată de peste 8 ore, până seara târziu.

Citește și Comuna Albac din Munţii Apuseni este în aceste zile capitala turismului rural românesc

În perioada 5-6 septembrie, comuna Albac a găzduit unicul târg de turism rural din Transilvania şi unul dintre cele mai importante din România.

[nggallery id=951]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea