Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO, VIDEO| Târgul Apulum AGRARIA 2015 se desfășoară într-un ”spațiu minunat” din Alba Iulia – vizitatorii, îndemnați să consume produse românești

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Targul Apulum Agraria 201590Târgul Apulum AGRARIA se desfășoară, în acest an, într-un ”spațiu minunat” din Alba Iulia, așa cum a afirmat, în deschidere, Călin Matieș, președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România.

Spațiul expozițional din zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia este minunat însă, din păcate, vremea nu a ținut cu producătorii și cu vizitatorii – azi noapte a plouat, iar terenul s-a înmuiat și s-au format bălți și mocirlă.

Târgul are ca scop promovarea agriculturii judeţului Alba, respectiv a fermierilor – membri ai asociaţiilor profesionale dinTargul Apulum Agraria 201503 judeţ şi a produselor agricole ale acestora și se desfășoară în perioada 25-27 septembrie.

”Vreau mulțumesc Consiliului Județean Alba, Primăriei Alba Iulia pentru acest spațiu minunat. Bunul Dumnezeu a dat ploaie și ploaia e bună la agricultură. Astăzi nu a fost chiar așa bună. Așteptăm pe toată lumea să guste din produsele românești și vă rog din suflet consumați produse locale. Dacă consumăm produse românești avem toți de lucru, dacă nu, o să mergem să lucrăm prin Spania”, a spus Călin Matieș, președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România.

”A răsărit și soarele ceea ce înseamnă că deschidem această ediție sub auspicii bune. Este o nouă locație, mai spațioasă, avem mai mulți participanți. Primăria Alba Iulia se bucură pentru toți cei care au răspuns invitației și au venit să-și expună produsele. Mă bucur mult că produsele sunt autohtone. Sunt de părere că va trebui să îmbunătățim consumul produselor noastre că e o îndatorire patriotică. E important că această ediție se desfășoară într-o locație mai mare și cu mai mulți expozanți. Sunt convins că vor fi mulți vizitatori”, a spus viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Targul Apulum Agraria 2015105”Mă bucur că am primit în sfârșit ploaie, iar acest lucru e foarte bun pentru agricultori. Mulțumim în mod special domnului Oancea că ne-a pus la dispoziție acest spațiu și pentru tot efortul depus. Târgul Agraria este dedicat celor care trudesc în domeniul agriculturii și industriei alimentare. Celor care fac eforturi an de an să ne aducă pe masă produse sănătoase și de calitate (…) Avem un județ cu o industrie alimentară foarte dezvoltată, iar acest lucru este meritul celor care lucrează în domeniu, dar și instituțiilor DSVSA, Direcția Agricolă, etc. Doresc consumatorilor să găsească produsele pe care și le doresc. Să fim patrioți, și patrioți locali, consumați produsele de Alba”, a spus președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

În cadrul târgului vor fi organizate expoziţii cu vânzare de produse alimentare, standuri cu legume, fructe şi material săditor, expoziţii Targul Apulum Agraria 201507de animale, pasări şi animale mici, expoziţii de unelte, utilaje şi echipamente agricole, standuri cu produse fitosanitare, paradă, concursuri şi demonstraţii culinare etc.

Prețurile produselor sunt convenabile, spre pildă, cașcaval – 11 lei, 1 kg de slănină – 18 lei, 1 kg de costiță – 20 de lei, pâine mare (3 kg) – 10 lei, miere – 15 – 22 de lei borcanul, roșii – 4-6 lei kg, mere – 3 lei kg.

Programul evenimentului:

Vineri, 25 septembrie

11.00 Deschiderea oficială

11.30 Demonstrație culinară – ghiveci de legume la ceaun

13.00 Natura e cool! Activități Slow Food de educație a gustului pentru copii

Sâmbătă, 26 septembrie

11.00 Demonstrație hipică – Centrul de călărie Aladin, Benic

12.00 Standul toamnei – concurs pentru expozanți

13.00 Demonstrație culinară – miel la ceaun, Asociația Crescătorilor de Ovine din Județul Alba

14.00 Demonstrație de dresaj canin, Asociația chinologică Alba și Asociația Copard

16.00 Degustare de vinuri

Duminică, 27 septembrie

13.00 Demonstrație culinară – miel la ceaun, Asociația Crescătorilor de Ovine din Județul Alba

14.00 Natura e cool! Activități Slow Food de educație a gustului pentru copii

16.00 Demonstrație hipică – Centrul de călărie Aladin, Benic.

[nggallery id=1030]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea