Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Tărâm de basm în Alba Iulia, la Festivalul Luminii 2016. Sute de gulguțe au luminat, ca-n povești, Cetatea Alba Carolina

Alexandra Mates

Publicat

în

festivalul luminii 2016 alba iulia44Zona istorică a municipiului Alba Iulia s-a transformat, pentru câteva ore, sâmbătă seara, într-un tărâm de basm. Sute de gulguțe au licărit la Festivalul Luminii 2016, pentru a aminti oamenilor de lucrurile mărunte, care îi fac să zâmbească și să se bucure de viață. Evenimentul, devenit deja tradiție, s-a desfășurat în zona Porții a III-a a Cetății Alba Carolina, pe platoul din fața Obeliscului și a fost organizat de cercetașii albaiulieni.  

Cei care s-au plimbat sâmbătă seara prin cetatea din Alba Iulia au avut parte de o atmosferă de poveste. Odată cu lăsarea serii, aleile pietonale au fost împânzite de sute de candele aprinse de zeci de tineri cercetași. Prin ambianța magică creată, aceștia au dorit să îi ajute pe trecători să se deconecteze preț de câteva minute de agitația cotidiană și să intre într-o lume feerică, construită de gulguțe.

festivalul luminii 2016 alba iulia02Pentru a încuraja lectura și a redescoperi frumusețea lucrurilor mărunte, cercetașii albaiulieni au păstrat și în acest an tradiția schimbului liber de cărți. Astfel, la fel ca și anii trecuți, unii dintre participanți au adus câte o carte împachetată în hârtie, pentru a nu se distinge titlul și autorul, pe care au lăsat un mesaj pentru viitorul posesor. Ei au putut lua, în schimb, o altă carte.

Nu a lipsit de la eveniment nici gulguță uriașă luminată, cu care albaiulienii s-au înghesuit să se fotografieze.

Noutatea din acest an a fost o instalație specială cu lumini și sunete, pe numele ei Norel, de care cei mici au fost foarte încântați.

Cercetașii României au hotărât ca anual, timp de câteva ore, să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte, să transforme oraşele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevină copil și să descoperim ca tineri sau adulți, lucrurile care ne fac mai fericiți.

Festivalul Luminii este un eveniment național sincron, organizat anual de către membrii Organizației Naționale “Cercetașii României” și tinerii voluntari locali. În anul 2015, festivalul a ajuns la cea de-a 11-a ediție.

Cercetașii din Alba Iulia organizează Festivalul Luminii din 2010 pentru a oferi oamenilor şansa de a vedea ”familia” lor, dar şi pentru a-i îndemna să se bucure de lucrurile mărunte din vieţile lor, lucruri pe care, spun ei, le savurează cu fiecare ocazie.

[nggallery id=2276]


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 DECEMBRIE 2023: 392 de posturi disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 DECEMBRIE 2023: 392 de posturi disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 DECEMBRIE 2023: 392 de posturi disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare