Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO| Sute de persoane, atrase de demonstrațiile militare și de piesa de teatru ”Judecata lui Jupiter”, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cetatea Alba Carolina34Sute de persoane au fost atrase, duminică după-masa, de piesa de teatru ”Judecata lui Jupiter”, pusă în scenă de studenți ai Academiei Gh. Dima din Cluj Napoca și de demonstrațiile militare susținute de Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii Apoulonului.

Evenimentele au avut loc în cadrul Festivalului Roman Apulum de la Alba Iulia, fiind organizate pe esplanada din fața Catedralei Romano-Catolice.

Cetatea Alba Carolina18În cadrul piesei de teatru nimfele au încântat privirile spectatorilor cu noi dansuri.

Demonstrațiile militare au fost doar o încălzire pentru Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii Apoulonului, care s-au pregătit pentru marea bătălie.

Spectacolul a mai cuprins și lupte de gladiatori.

Și în acest an, punctul de maximă atracție va fi lupta finală, între daci și romani, ce se va desfășura duminică, de la ora 17.00, pe esplanada din fața Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia.

Lupta finală va dura 50 de minute, iar la ea vor participa toate trupele invitate la festival, respectiv aproximativ 250 de reenactori. Organizatorii spun că nu vor face ”doar spectacol și show, ci vor prezenta și o lecție de istorie vie”.

Bătălia finală a adus, anii trecuți, mult spectacol, încheindu-se prin răstigniri pe cruce și dansuri puțin lascive ale nimfelor. Ediția din 2015 a fost câștigată de romani.

[nggallery id=2075]


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall: Strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall! O strângere de fonduri, sub forma unei demonstrații cu roboți, va fi organizată la data de 1 decembrie, pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș.

Echipa de robotică Xeo, formată din elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, se afirmă ca un ambasador al educației STEM în Alba Iulia. Cu o tradiție de 7 ani în participarea la competiția internațională FIRST Tech Challenge, echipa Xeo aduce inovația și spiritul comunitar în prim-planul activităților sale.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Pe data de 1 decembrie 2023 în intervalul orar 10:00-18:00, echipa Xeo va demonstra nu doar abilitățile lor tehnice impresionante, ci și angajamentul lor față de comunitate. Sub deviza „Robotica unește Romania,” echipa va organiza o strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți la Carolina Mall din Alba Iulia.

Printre activitățile amuzante și creative planificate la standul echipei Xeo, se numără și interacțiuni directe cu vizitatorii și joculețe distractive pentru toată lumea, oferindu-le o experiență captivantă. Cu zâmbetele pe buze și entuziasmul specific echipei, acești tineri pasionați vor transmite publicului fascinația lor pentru robotică și dorința de a face o România mai bună.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Cu toate acestea, evenimentul este mai mult decât o simplă demonstrație tehnologică. Echipa Xeo are un obiectiv nobil: să strângă fonduri pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș. Acest gest ilustrează angajamentul lor față de comunitate și dorința de a aduce bucurie și speranță în inimile celor mai puțin privilegiați în perioada sărbătorilor.

„Suntem mândri să fim parte din acest proiect și să contribuim la construirea unei comunități mai puternice și unite,” a declarat liderul echipei Xeo. „Credem că tehnologia nu ar trebui să fie doar un instrument, ci și un mijloc de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru.”

Evenimentul de la Carolina Mall reprezintă o oportunitate pentru comunitatea locală să interacționeze cu viitorul tehnologic și să susțină inițiativele caritabile. Echipa Xeo invită pe toți cei interesați să li se alăture în această zi specială, contribuind la strângerea de fonduri pentru a lumina sărbătorile copiilor aflați în nevoi.

Pentru cei care doresc să susțină cauza echipei de robotică Xeo, donațiile pot fi făcute direct la standul lor în timpul evenimentului.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare