FOTO, VIDEO| Sute de persoane, atrase de demonstrațiile militare și de piesa de teatru ”Judecata lui Jupiter”, la Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina34 Sute de persoane au fost atrase, duminică după-masa, de piesa de teatru ”Judecata lui Jupiter”, pusă în scenă de studenți ai Academiei Gh. Dima din Cluj Napoca și de demonstrațiile militare susținute de Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii Apoulonului.

Evenimentele au avut loc în cadrul Festivalului Roman Apulum de la Alba Iulia, fiind organizate pe esplanada din fața Catedralei Romano-Catolice.

Elit ELIT

Cetatea Alba Carolina18 În cadrul piesei de teatru nimfele au încântat privirile spectatorilor cu noi dansuri.

Demonstrațiile militare au fost doar o încălzire pentru Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii Apoulonului, care s-au pregătit pentru marea bătălie.

Spectacolul a mai cuprins și lupte de gladiatori.

Și în acest an, punctul de maximă atracție va fi lupta finală, între daci și romani, ce se va desfășura duminică, de la ora 17.00, pe esplanada din fața Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia.

Lupta finală va dura 50 de minute, iar la ea vor participa toate trupele invitate la festival, respectiv aproximativ 250 de reenactori. Organizatorii spun că nu vor face ”doar spectacol și show, ci vor prezenta și o lecție de istorie vie”.

Bătălia finală a adus, anii trecuți, mult spectacol, încheindu-se prin răstigniri pe cruce și dansuri puțin lascive ale nimfelor. Ediția din 2015 a fost câștigată de romani.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419