Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO, VIDEO. Sute de credincioși din Moldova, cu steaguri tricolore, în pelerinaj la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sute de credincioși și un sobor de preoți din Moldova au venit, joi dimineața, în pelerinaj la Alba Iulia, Catedrala Reîntregirii Neamului fiind arhiplină. Pelerinii au avut asupra lor mai multe steaguri tricolore.

În contextul Anului omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în parteneriat cu Arhiepiscopia Alba Iuliei, realizează proiectul „Pelerinaj în An Centenar, în perioada 9-10 mai 2018.

În acest sens, astăzi, un grup de sute de credincioși de credincioși din ținuturile Oituzului și Cașinului și un numeros sobor de preoți, în frunte cu Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au poposit în pelerinaj la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

YouTube video

Începând cu ora 9:00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, înconjurați de mulțimea de clerici și credincioși, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, urmată de slujba Parastasului pentru ostașii români care s-au jertfit în luptele de la Mărăști, Mărășești și Oituz, din Primul Război Mondial.

La acest frumos moment de comuniune organizat în Anul Centenarului Unirii Românilor, îi așteptăm și pe credincioșii albaiulieni pentru a fi laolaltă cu oaspeții noștri pe meleagurile încărcate de istorie ale Moldovei. Uniți în cuget și în simțire, vom trăi momente sfinte de rugăciune în Catedrala Reîntregirii, aducând un pios omagiu și smerită recunoștință eroilor Neamului și făuritorilor României Mari, care, din patria celor fericiți, se vor bucura de sărbătoarea noastră, văzându-ne pe toți împreună.

[nggallery id=5586]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile chiar și după expirarea garanției. Producătorul va avea obligația să repare produsul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea