FOTO, VIDEO. Sute de credincioși din Moldova, cu steaguri tricolore, în pelerinaj la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sute de credincioși și un sobor de preoți din Moldova au venit, joi dimineața, în pelerinaj la Alba Iulia, Catedrala Reîntregirii Neamului fiind arhiplină. Pelerinii au avut asupra lor mai multe steaguri tricolore.

În contextul Anului omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în parteneriat cu Arhiepiscopia Alba Iuliei, realizează proiectul „Pelerinaj în An Centenar, în perioada 9-10 mai 2018.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În acest sens, astăzi, un grup de sute de credincioși de credincioși din ținuturile Oituzului și Cașinului și un numeros sobor de preoți, în frunte cu Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au poposit în pelerinaj la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Începând cu ora 9:00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, înconjurați de mulțimea de clerici și credincioși, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, urmată de slujba Parastasului pentru ostașii români care s-au jertfit în luptele de la Mărăști, Mărășești și Oituz, din Primul Război Mondial.

La acest frumos moment de comuniune organizat în Anul Centenarului Unirii Românilor, îi așteptăm și pe credincioșii albaiulieni pentru a fi laolaltă cu oaspeții noștri pe meleagurile încărcate de istorie ale Moldovei. Uniți în cuget și în simțire, vom trăi momente sfinte de rugăciune în Catedrala Reîntregirii, aducând un pios omagiu și smerită recunoștință eroilor Neamului și făuritorilor României Mari, care, din patria celor fericiți, se vor bucura de sărbătoarea noastră, văzându-ne pe toți împreună.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Nelutu l. 10 mai 2018 at 18:45

O gramada de bani se arunca pe astfel de proiecte religioase ( vizite la biserici si la oasele morților ) care nu fac altceva decat sa înapoieze si mai mult poporul Roman. Nu avem spitale si drumuri si noi dam miliarde de euro pe salariile popilor pt clădirile cultului lor si pt excursii de acest gen. Rusine !

Comentariile sunt oprite