Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Strat de zăpadă uriaș în Munții Șureanu, la mijloc de martie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Iarna nu se dă dusă din Munții Șureanu, în ciuda calendarului care ne arată că am depășit mijlocul primei luni de primăvară. În cursul zilei de sâmbătă a nins abundent, zăpada căzută adăugându-se la stratul mare deja existent, spre bucuria amatorilor sporturilor de iarnă care vor beneficia de un sezon de schi prelungit, pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Șureanu.

Zăpada a acoperit și drumul de la Oașa la pârtiile de schi, marcat până acum de gheață, gropi și șleauri, din cauza încălzirii aerului pe timpul zilei și răcirea lui bruscă pe timpul nopții. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție și viteză mică, pentru a nu derapa.

https://youtu.be/qRrdgWR1te8

Domeniul Schiabil “Poarta Raiului” din Munții Șureanu a fost inaugurat în anul 2009. Datorită amplasării și a altitudinii mari la care se găsește, veți descoperi aici, una dintre zonele cu cea mai lungă durată de schi din cursul unui an.

Zona schiabilă din munții Șureanu încântă ochiul prin peisajele frumoase care împrejmuiesc pârtiile. Domeniul schiabil este alcătuit din 10 pârtii care însumează aproximativ 11km.

Amenajrea pornește de la altitudinea minimă de 1650m, limita superioară a pârtiilor ajungând până la altitudinea de 2010m. În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un deosebit potențial pentru schi în afara pistei sau schi de tură.
Domeniul schiabil se găsește în munții Șureanu (cunoscuți și ca munții Sebeșului), subdiviziune a masivului Parâng. Cele 11 pârtii se găsesc sub două dintre cele mai înalte vârfuri din munții Șureanu: Vârful lui Pătru 2103m și Vf Șureanu 2059m.

Dotările domeniului Schiabil Poarta Raiului din Munții Șureanu: o parte din pârtii sunt deservite de un telescaun care pornește de la baza domeniului (altitudine 1650m) și urcă până la 2010m, sub vârful lui Pătru. Din partea superioară a telescaunului pornesc două variante de pârtie, una de dificultate medie (roșie) iar cealaltă de dificultate mare (neagră).

Tot de la altitudinea de 1650m pornește și teleschiul care urcă până la 1809m. De la capul de sosire al stației se poate coborî pe o variantă de pârtie roșie și două variante de pârtie albastră.

Din creastă, de la 1720m se urcă cu a doua instalație de telescaun pe variantele de pârtie de sub vârful Șureanu. Telescaunul ajunge la altitudinea de 1922m.

Poarta Raiului este o zonă de o frumusețe deosebită, situată între vârfurile Șureanu, Pătru și Canciu, descrisă în povestirile lui de marele romancier Mihail Sadoveanu. Zona oferă zăpadă naturală timp de aproape 5 luni pe an, din decembrie până la sfârșitul lunii aprilie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în județul Alba. Amenzi de peste 56.000 date de polițiști și jandarmi

Bogdan Ilea

Publicat

în

72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în județul Alba. Amenzi de peste 56.000 date de polițiști și jandarmi Polițiștii și jandarmii din Alba au dat amenzi de peste 56.000 de lei și au verificat sute de persoane și mașini. Citește și: Amenzi de peste 51.000 de lei date de polițiștii și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea