Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Steagul uriaș al UE, adus de români din Diaspora, a ajuns la Alba Iulia. Jurnalistul Mălin Bot, printre protestatarii din fața Prefecturii Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un steag uriaș al Uniunii Europene a fost desfășurat, vineri seara, în fața Prefecturii Județului Alba, de un grup de protestari, în frunte cu jurnalistul Mălin Bot. Este vorba despre acțiunea ”Aducem steagul înapoi”, în cadrul căreia steagul Uniunii Europene, adus de la Bruxelles, va parcurge toată țara, pentru a fi înmânat, pe 6 martie, la Palatul Victoria, guvernului României.

Reamintim că întregul eveniment a pornit de la poza de grup a investirii noului guvern Dăncilă. Mai exact, la poza oficială a miniștrilor, steagul UE a fost lăsat pe dinafară.

”În eforturile de a dezincrimina propria corupție, coaliția aflată la guvernare în România atacă statul de drept și sistemul de valori al Uniunii Europene, semnalizând din ce în ce mai puternic disocierea de acestea.

La momentul oficial al învestirii proaspătului guvern Dăncilă, drapelul Uniunii Europene nu a fost arborat. Inițiative ale Uniunii Europene sunt defăimate superior-ironic sau sunt deformate cu evidentă rea-voință de membri marcanți ai coaliției de guvernare.

Pentru a readuce drapelul UE acolo unde îi este locul – lângă tricolorul românesc – am decis să oferim guvernului României un drapel al Uniunii Europene adus demonstrativ direct de la sursă – Parlamentul European din Bruxelles.

Răspunzând la apelul venit din țară mai mulți voluntari din Diaspora au organizat preluarea steagurilor UE direct de la Parlamentul European din Bruxelles. Drapelele le vor fi înmânate de europarlamentarul Siegfried Muresan căruia îi mulțumim și pe această cale.

Concret, doi voluntari călătoresc de la Munchen în direcția Bruxelles, oprindu-se mai întâi în comunitățile de români de la Zurich și Stuttgart, împreună cu care vor participa la manifestații pro europene și pentru susținerea statului de drept și a jusitiției independente în România.

După ce vor fi preluat steagurile, cei doi voluntari le vor purta spre tară, fâcând escale la Strasbourg, Munchen și Budapesta unde vor lua din nou parte la manifestații pro europene.

Ajunși la granița cu România, în punctul de frontieră Borș, voluntarii Diasporei vor preda ștafeta fraților lor de acasă care, la rândul lor, folosind mijloace de transport cât mai originale, vor duce drapelele din oraș în oraș până la București, organizând pe traseu diverse evenimente.

Pe tot parcursul său acțiunea Aducem Steagul Înapoi va fi însoțită de steagul UE (10,5x7m) al grupului Ștafeta Steagului UE”, se arată în evenimentul de pe facebook creat de organizatori.

[nggallery id=5269]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea