FOTO-VIDEO: Soluție pentru decongestionarea traficului dintre Alba Iulia și Sebeș. CJ Alba anunță asfaltarea drumului județean între Pâclișa și Vurpăr în acest an

Paul Voicu - Primar 2020

Soluție salvatoare pentru aglomerația de pe DN1 și blocajele de la Sebeș:  CJ Alba anunță reabilitarea drumului județean 107 A, între Pâclișa și Vurpăr în acest an

Drumul județean 107 A, de la ieșire din Pâclișa până la intrare în Vurpăr, de altfel singura porțiune neasfaltată din întregul drum, va intra în reabilitare anul acesta, a anunțat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba. Valoarea lucrărilor este estimată la circa 2,5 milioane de lei, bani care vor fi asigurați din bugetul CJ Alba.

ELIT

Ocolit mulți ani de autoritățile județene pe motiv că este utilizat excesiv de mașinile de mare tonaj care transportă materiale de la balastierele de pe malul Mureșului, drumul amintit nu numai că ar constitui o rută alternativă la DN1, care pe timpul verii devine foarte aglomerat pe porțiunea Alba Iulia – Sebeș, dar, în același timp, dacă s-ar pune problema unor lucrări de reparații la podul peste râul Mureș la ieșirea din Alba Iulia (cum a mai fost cazul), traficul ar putea fi deviat pe aici. Nu în ultimul rând, ruta Vințu de Jos – Vurpăr – Alba Iulia ar putea fi folosită când traficul este blocat la Sebeș. DJ 107 A: Alba Iulia – Pîrîu lui Mihai – Vurpăr – Câmpu Goblii – Dealu Ferului – Mereteu – Blandiana – Sărăcsău – limita jud. Hunedoara are circa 26 de kilometri, din care 4,145 km de drum pietruit între Pâclișa și Vurpăr.

Deși se află în stare medie de utilizare, porțiunea este ocolită de șoferi, în principal din cauza prafului ridicat de roțile mașinilor, în special al celor de mare tonaj. ”Drumul de la Vurpăr la Pâclișa, în jur de 4 kilometri, este în proiectare. Dacă nu în iunie, cel târziu în iulie vom aproba tot ce este nevoie, inclusiv documentația pentru a putea să scoatem lucrările la licitație. Noi banii îi avem, dacă vom avea și noroc de o firmă puternică, în mod normal anul acesta ar trebui să fie gata lucrările”, a declarat Ion Dumitrel pentru ziarul „Unirea”.

Mihail David - 2020

Șeful administrației județene a precizat că, deși până acum a spus în mod repetat că această porțiune din DJ 107 A nu va fi abordată din cauza traficului de mare tonaj care nu poate fi controlat, situația s-a schimbat recent. ”A scăzut substanțial traficul mașinilor de mare tonaj care transportă materiale de la balastierele din zonă pentru că s-au creat mai multe drumuri tehnologice pe care acestea circulă, iar pe viitor se caută soluții ca să circule cât mai puțin sau deloc pe DJ 107 A. De asemenea, au contat foarte mult solicitările repetate venite din partea localnicilor, dar și din partea Primăriei municipiului Alba Iulia”, a adăugat Ion Dumitrel.

Facilitarea circulației rutiere spre și dinspre Vințu va face cartierul Pâclișa mai atractiv pentru locuitori și investitori

La rândul lor, reprezentanții Primăriei Alba Iulia au primit cu bucurie vestea reabilitării porțiunii Pâclișa – Vurpăr, mai ales că au făcut solicitări repetate în acest sens. Interesul municipalității este ca toată zona Pâclișa să devină mai interesantă pentru locuire și dezvoltare economică datorită facilitării circulației înspre și dinspre Vințu de Jos.

”Am scris de mai multe ori Consiliului Județean Alba în legătură cu acest drum. Suntem interesați de repararea lui pentru că vom putea realiza o legătură facilă între Alba Iulia (prin Pâclișa) spre Vințu de Jos și mai departe spre localitățile de pe Valea Mureșului, dar mai ales pentru că, odată ce strada Carpenului nu va mai fi, ca să zic așa, un capăt de drum, ci parte a unei artere continue asfaltate, civilizate, circulate, toată zona Pâclișa va deveni mai interesantă și pentru locuire, dar și pentru dezvoltarea economică. Avem și noi acolo de lucru, avem și un pod care trebuie reparat și vom vedea după cum iese documentația tehnică dacă îl vom face noi sau îl vom preda consiliului județean să-l facă ei, și apoi să-l preluăm înapoi. Vom vedea…”, a declarat Silvia Moldovan, directorul tehnic al Primăriei municipiului Alba Iulia. Drumul vințenilor spre Alba Iulia va fi scurtat cu acest drum reabilitat cu cel puțin 8 kilometri.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Șerban 11 iunie 2017 at 23:54

Orice soluție e bine venită,traficul între Sebes si Alba e infernal!!!

xxxxx 12 iunie 2017 at 7:12

traficul intre Alba si Aiud cum este ?

varianta 12 iunie 2017 at 9:40

Apa de ploaie! Cine va folosi aceasta cale ? Oare chiar nu intelege nimeni ca traficul devine infernal de la Sebes catre Alba Iulia, datorita celor care ies de pe autostrada ? Toata magaria este de fapt la intrarea in Alba Iulia, unde imediat dupa podul peste Mures, totul se da peste cap, chiar daca AR TREBUI sa se intre in oras pe doua benzi. Nimewni nu foloseste insa prima banda, pentru ca este plina de gropi. Astfel, se circula doar pe banda din mijloc. Incurca totodata si cele doua stopuri din Partos si atunci SE STA DEGEABA !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...