Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Sărbătoarea Recoltei: Elevii, părinții și profesorii de la alternativa educațională Waldorf din Alba s-au bucurat de cântece, poezii și ateliere în cursul zilei de ieri

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Sărbătoarea Recoltei: Elevii, părinții și profesorii de la alternativa educațională Waldorf din Alba s-au bucurat de cântece, poezii și ateliere în cursul zilei de ieri

Clasele Waldorf din cadrul Liceului Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba Iulia s-au bucurat de un eveniment memorabil în cursul zilei de ieri, 18 octombrie, ca parte a uneia dintre cele mai speciale serbări ale acestui anotimp.

 

Astfel, Serbarea Recoltei s-a desfășurat în curtea Liceului Tehnologic „Dorin Pavel” din orașul nostru, iar motivația principală a acestei sărbători este recunoștința pentru roadele pământului.

„După solstițiul de vară, etapa creșterii în natură a încetat și se apropie timpul coacerii și al recoltei. Pământul dăruiește din roadele sale. Acest proces exterior se regăsește și în natura umană; omul este strâns legat de ființa pământului, de ritmul acestuia, iar copilul respiră odată cu el.”, se arată în invitația redactată de către reprezentanții Waldorf din Alba către participanții la acest eveniment.

YouTube video

În cadrul acestei serbări, cei mici s-au bucurat de o multitudine de activități pregătite pentru aceștia, de la cântece și poezii de toamnă, până la diverse ateliere, cum ar fi:

  • atelier de spart nuci și alune
  • atelier de făcut must
  • atelier de făcut Sandwichuri
  • atelier de băcănie
  • atelier de jocuri

De asemenea, elevii au ascultat Povestea celor trei împărății, prezentantă de către cadrele didactice, ca parte a evenimentelor pregătite pentru Sărbătoarea Recoltei.

Alternativa educaţională Waldorf completează sistemul educaţional existent; substituie unele forme de educaţie printr-o ofertă metodică şi didactică diferită sau complementară; restructurează cadrul de organizare şi funcţionare a instituţiei şcolare.

În Şcoala Waldorf, ritmul are un rol important în educarea voinţei, urmărindu-se ritmul unei ore, al zilei, al lunii şi al anului. Ritmul orei este reliefat de împărţirea cursului principal, ce se desfăşoară la începutul cursurilor în primele două ore, în trei părţi: o partea ritmică, prin care este solicitată voinţa copilului, o partea cognitivă care se adresează intelectului şi o parte de povestire care se adresează simţirii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | O tânără din Alba, prezență strălucitoare pe covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes. Simona Mureșan, singura româncă din patrimoniul femeilor de succes din America Latină, premiată la gala „Mujeres Exitosas de Alto Nivel” din Miami

Ziarul Unirea

Publicat

în

O tânără din Alba, prezență strălucitoare pe covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes. Simona Mureșan, singura româncă din patrimoniul femeilor de succes din America Latină, premiată la gala „Mujeres Exitosas de Alto Nivel” din Miami Simona Mureșan, tânăra originară din Cugir, județul Alba, a strălucit la propriu pe covorul roșu de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea