Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO, VIDEO. S-a lansat proiectul pe POCU, Servicii integrate de mediere pe piața muncii, la Domeniile Mar’tinutzi din Vințu de Jos

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul Servicii integrate de mediere pe piața muncii, ce se desfășoară până în decembrie 2019, s-a lansat, pe Programul Operațional Capital Uman (PO CU), la Domeniile Mar’tinutzi din Vințu de Jos.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea nivelului de competențe și creșterea gradului de ocupare al membrilor grupului țintă din mediul urban și rural din Regiunea Centru.

Proiectul își propune ca prin măsuri de acompaniere să sprijine participarea grupului țintă la activitățile de formare, de evaluare și certificare competențe, care să conducă la integrarea socio-profesională, îmbunătățirea nivelului de competențe și la creșterea gradului de ocupare al acestora (șomeri, persoane inactive, șomeri de lungă durată, lucrători vârstnici, persoane cu nivel redus de educație, persoane în căutarea unui loc de muncă sau inactive din mediul rural, persoane în căutarea unui loc de muncă sau inactive romi).

Unul dintre obiectivele specifice ale proiectul este îmbunătățirea nivelului de competențe, inclusiv prin certificarea competențelor dobândite în sistem informal, a 420 de persoane (șomeri, persoane inactive, șomeri de lungă durată, lucrători vârstnici, persoane cu nivel redus de educație, persoane în căutarea unui loc de muncă sau inactive din mediul rural, persoane în căutarea unui loc de muncă sau inactive romi) prin participarea la programe de formare profesională.

Alt obiectiv al proiectului este facilitarea ocupării pentru 252 de persoane (șomeri, persoane inactive, șomeri de lungă durată, lucrători vârstnici, persoane cu nivel redus de educație, persoane în căutarea unui loc de muncă sau inactive din mediul rural, persoane în căutarea unui loc de muncă sau inactive romi), prin furnizarea serviciilor de informare și consiliere, precum și mediere.

Valoarea totală a proiectului este 5.213.595,99 de lei, contribuția Uniunii Europene fiind de 4.266.604,54 de lei.

Partenerii proiectului sunt Centrul de Excelență în Instruire SMART și Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie, Filiala Alba.

Detalii online găsiți pe http://sim.xerom.ro/

YouTube video

YouTube video

[nggallery id=5995]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea