FOTO, VIDEO. S-a lansat proiectul pe POCU, Servicii integrate de mediere pe piața muncii, la Domeniile Mar’tinutzi din Vințu de Jos

Proiectul Servicii integrate de mediere pe piața muncii, ce se desfășoară până în decembrie 2019, s-a lansat, pe Programul Operațional Capital Uman (PO CU), la Domeniile Mar’tinutzi din Vințu de Jos.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea nivelului de competențe și creșterea gradului de ocupare al membrilor grupului țintă din mediul urban și rural din Regiunea Centru.

ELIT

Proiectul își propune ca prin măsuri de acompaniere să sprijine participarea grupului țintă la activitățile de formare, de evaluare și certificare competențe, care să conducă la integrarea socio-profesională, îmbunătățirea nivelului de competențe și la creșterea gradului de ocupare al acestora (șomeri, persoane inactive, șomeri de lungă durată, lucrători vârstnici, persoane cu nivel redus de educație, persoane în căutarea unui loc de muncă sau inactive din mediul rural, persoane în căutarea unui loc de muncă sau inactive romi).

Unul dintre obiectivele specifice ale proiectul este îmbunătățirea nivelului de competențe, inclusiv prin certificarea competențelor dobândite în sistem informal, a 420 de persoane (șomeri, persoane inactive, șomeri de lungă durată, lucrători vârstnici, persoane cu nivel redus de educație, persoane în căutarea unui loc de muncă sau inactive din mediul rural, persoane în căutarea unui loc de muncă sau inactive romi) prin participarea la programe de formare profesională.

Mihail David - 2020

Alt obiectiv al proiectului este facilitarea ocupării pentru 252 de persoane (șomeri, persoane inactive, șomeri de lungă durată, lucrători vârstnici, persoane cu nivel redus de educație, persoane în căutarea unui loc de muncă sau inactive din mediul rural, persoane în căutarea unui loc de muncă sau inactive romi), prin furnizarea serviciilor de informare și consiliere, precum și mediere.

Valoarea totală a proiectului este 5.213.595,99 de lei, contribuția Uniunii Europene fiind de 4.266.604,54 de lei.

Partenerii proiectului sunt Centrul de Excelență în Instruire SMART și Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie, Filiala Alba.

Detalii online găsiți pe http://sim.xerom.ro/

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...