Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. S-a deschis Parcul sărbătorilor de iarnă, la Alba Iulia: Patinoar, căsuțe ca-n povești, cupolă de lumini, brad artificial și colinde

Ziarul Unirea

Publicat

în

În Piața Cetății din Alba Iulia s-a deschis, miercuri seara, Parcul sărbătorilor de iarnă, aici fiind amenajate mai multe căsuțe, un patinoar, o scenă pe care artiști și tineri cântă colinde și un brad artificial. Toate acestea sunt acoperite de o cupolă imensă de lumini.

Autoritățile au început amenajarea Parcului sărbătorilor de iarnă de aproape o lună, acesta fiind inaugurat miercuri seara în prezența mai multor tineri, copii și a oficialităților locale. Cu această ocazie au avut loc concerte de colinde și s-a deschis patinoarul. Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava și zeci de copii au numărat descrescător, iar apoi miile de luminițe s-au aprins.

Principala schimbare față de anii trecuți a Parcului este cupola de lumini, care în această iarnă se întinde pe o suprafață mult mai vastă, de 2.800 de metri pătrați. 

De la căsuțele de lemn, ce creează o atmosferă de poveste, se poate comercializa vin fier, produse hand-made, clătite, ciocolată de casă, obiecte cu identitatea vizuală a municipiului Alba Iulia ce pot fi oferite cadou, respectiv produse de artizanat. Lângă ele se află linghispir pentru copii, iar în partea opusă o mică iesle.

Și în acest an a fost amenajat un patinoar artificial de dimensiuni medii, iar o prețul pentru o oră este de 5 lei, acesta fiind deschis zilnic între orele 10.00 și 22.00.

Parcul sărbătorilor de iarnă va funcționa în perioada decembrie 2017 – februarie 2018.

În acest an, pentru iluminat și împodobirea întregului oraș cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Primăria Alba Iulia a avut un buget de 300.000 de euro.

YouTube video

[nggallery id=4990]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Modernizarea DJ 750C, drumul spectaculos care străbate culmile Munților Trascău, între Sălciua de Sus și Teiuș, inclusă în proiectele prioritare în Regiunea Centru propuse spre finanţare prin POR 2021-2027

Unirea Ziarul

Publicat

în

Modernizarea DJ 750C, drumul spectaculos care străbate culmile Munților Trascău, între Sălciua de Sus și Teiuș, inclusă în proiectele prioritare în Regiunea Centru propuse spre finanţare prin POR 2021-2027 Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean care porneşte de pe Valea Arieşului, de la Sălciua de Sus, până la Teiuş, care în mare parte este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea