Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

FOTO VIDEO| Reformații din Alba Iulia au sărbătorit Ziua Mamei și Ziua Copilului în aceeași zi, cu mâncare bună și cântece

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Reformații din Alba Iulia au sărbătorit Ziua Mamei și Ziua Copilului în aceeași zi, cu mâncare bună și cântece

29 mai 2022 a fost o zi însemnată în viața reformaților din Alba Iulia. Deoarece pregătirile pentru Ziua Unității Reformate și cele trei re-sfințiri de biserică (Alba Iulia, Sântimbru și Vințu de Jos) nu ne-a permis organizarea ziua mamelor la început de mai, acesta a fost sărbătorită dimpreună cu ziua copilului (1 iunie) la această dată.

Slujba de duminică ne-a fost luminată de cântecele și poeziile celor micuți (coordonate de doamna preot capelan Rebeka Csalai).

Momentele de sărbătorire au fost și înălțate în chip de mulțumire bunului nostru Dumnezeu pentru că ne-a ajutat în organizarea acestor sărbători (resfințiri de biserică, Collegium Academicum 400).

YouTube video

Slujba a fost întregită cu o agapă în filegoria Parohiei, unde s-a servit pentru cei prezenți a gustoasă tocană din ficat de pasăre înmuiată în sos de grenadină și curcuma, cu cartofi noi fierți cu pătrunjel. Pentru cei micuți a fost servită prăjitură, suc și înghețată, iar pentru adulți vin de Ciumbrud și pălincă de prune. Mulțumim pe lângă Parohia noastră și Asociației conduse de dl. Árpád Ladányi, cofetăriei Savour Plus, în special doamnelor Izabella Kolozsvári și Aranka Juhos, dar nu în ultimul rând fotografului Comin Szekely. Lăudat să fie Bunul Dumnezeu pentru toate binecuvântările lui!

„Întotdeauna mă pune pe gânduri, dacă este ziua femeii, ori ziua mamelor, de ce trebuie să sărbătorim aparte? Ar fi firesc, ca fiecare zi din viața noastră să fie ziua copilului, a femeii, a mamei, și a taților. ” (Judit Halász)

2022. május 29., vasárnap különleges nap volt a gyulafehérvári reformátusok életében. Mivel az Egységnap és templomszentelésekre való előkészület nem engedte meg a május eleji anyák napi ünnepet, gyermekeink részvételével, ezt ma ünnepeltük meg, annál is inkább, mert pár nap választ el a gyereknaptól. Az együttes ünnepet széppé tette gyermekeink éneke és szavalása (Csalai Rebeka segédlelkész szervezésében) valamint a gyülekezeti ház udvarán levő filagóriában felszolgált finom petrezselymes burgonya és gránátalmaszörpös, kurkumás májpörkölt, gyermekeknek fagylalt, üdítő, sütemény és a felnőtteknek bor és pálinkakülönlegességek.

Ugyanakkor a hármas templomszentelések (Alvinc, Marosszentimre, Gyulafehérvár) és az Egységnap (Collegium Academicum 400) eseményeinek megünnepléséért adtunk hálát Istenek. Köszönet az egyházközség mellett a Huszár Honfoglaló Egyesületnek, Ladányi Árpádnak a Communitas Alapítványnak, és Juhos Aranka- Kolozsvári Izabella Savour Plus cukrászdájának, valamint Székely Cosmin fényképésznek! Áldott legyen érte az Úr neve!
„Mindig elgondolkoztat, ha nőnap, ha anyák napja van, miért kell erről külön megemlékezni? Hiszen az lenne a természetes, ha minden nap gyereknap, nőnap, anyák, sőt apák napja lenne.” (Halász Judit)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii

Bogdan Ilea

Publicat

în

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii Tot mai multe orașe introduc sau majorează taxele de turism pentru vizitatori. Aceste taxe fac parte dintr-o serie de măsuri adoptate pentru a limita și controla afluxul de turiști în diverse destinații europene populare. Așadar, orașele care au impus […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea