Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Recital de operă în PIAȚĂ, printre tarabe, la Târgul ”Gustos de Alba”. Moment inedit, gustat din plin de către vizitatori

Alexandra Mates

Publicat

în

opera in piata gustos de alba18De  un moment inedit au avut parte, sâmbătă, vizitatorii Târgului Gustos de Alba. Este vorba despre un recital de operă susținut de trei artişti de la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca și Filarmonica de stat ”Transilvania” Cluj-Napoca, printre tarabele pline cu bunătăți tradiționale din Piața Pascu.

Ca niște simpli vizitatori, cei trei și-au făcut apariția de printre standurile vânzătorilor și au început să cânte spre deliciul tuturor celor care erau prezenți în piață.

gustos de alba operaArtiștii au interpretat creații ale unor compozitori celebri, atât de operă cât și de music-hall, iar la finalul uneia dintre opere au impresionat publicul printr-un gest deosebit. Doi dintre ei au îngenunchiat în fața unora dintre cei care au asistat la momentul inedit, iar spectatorii i-au aplaudat încântați.

A fost un moment deosebit, rar întâlnit la un târg culinar și, surprinzător, gustat din plin de toată lumea. Cei trei artiști au fost prezentați doar la finalului spectacolului:

Cătălin Nistor – bariton, Mihai Lazăr – tenor și Daniela Chișbora – soprană, de la Opera Națională Română Cluj-Napoca și Filarmonica de stat ”Transilvania” Cluj-Napoca, sunt cei care i-au impresionat sâmbătă pe albaiulienii care s-au perindat pe la tarabele de la Gustos de Alba.

Târgul Gustos de Alba continuă până duminică, cu un adevărat festin de bunătăți tradiționale, dar și alte surprize pregătite de organizatori.

PROGRAMUL de DUMINICĂ, 24 mai:

11.00 Recunoaște condimentul – concurs cu premii

13.00 Ceaun – demonstrație culinară

14.00 Degustare de vinuri

15.00 Demonstrații culinare

Târgul Gustos de Alba este organizat de Consiliul Județean Alba și are ca scop promovarea producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi a valorilor tradiţionale culinare locale.

Expozanţii sunt brutării, patiserii, cofetării, carmangerii, producători de brânzeturi, cultivatori de legume, viticultori, ce le oferă vizitatorilor o gamă vastă de produse de calitate: ouă, miere şi produse apicole şi multe preparate tradiţionale din bucătăria judeţului Alba care reînvie gustul autentic românesc.

Târgul este deschis între orele 10.00-18.00, în zona Pieței Pascu din cartierul Cetate al Municipiului Alba Iulia.

[nggallery id=514]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea