Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO | PROTEST spontan al funcționarilor AJPIS Alba: Care sunt solicitările sindicaliștilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO VIDEO | PROTEST spontan al funcționarilor AJPIS Alba: Care sunt solicitările sindicaliștilor

Un protest spontan a avut loc joi, 17 august, la sediul AJPIS Alba, unde funcționarii au dorit să atragă atenția asupra importanței instituției în care lucrează și au subliniat revolta lor față de Ordonanța de Guvern ce vizează desființarea unor instituții din sectorul bugetar.

Aliniati în fața sediului din zona pieței din Centru, funcționarii AJPIS au ales să protesteze prin afișarea mai multor bannere pe care erau înscrise principalele revendicări.

„Acțiunea salariaților de la AJPIS Alba este o acțiune spontană, este o formă de protest ca o reacție la actul normativ pe care Guvernul vrea să îl promoveze în legislația noastră.

Dorim să transmitem un mesaj, după cum se poate vedea și din mesajele scrise ale salariaților, niște mesaje care să fie văzute și să se țină cont de ele pentru că nu mi se pare în regulă ce se întâmplă în administrația la nivel central, respectiv nu există un dialog social, nu există un contact între cei care realizează actele normative și cei care sunt obligați să le aplice.

Se creează, poate intenționat, confuzia că noi suntem funcționari publici. Nu suntem în același număr cu salariații bugetari, deci noi avem o proporție de circa 10% din totalul salariaților bugetari.

YouTube video

Nu s-a făcut în 33 de ani nicio analiză corectă vis-a-vis de numărul și activitățile întregului sistem bugetar.

Asta dorim să se realizeze”, a transmis liderul Sindicatului Liber DGMPS Alba, Sura Constantin.

Liderul Sindicatului Liber DGMPS Alba, care cuprinde funcționari publici din AJPIS, AJOFM și din Casa Județeană de Pensii, a mai adăugat faptul că „în această acțiune spontană sunt 90% din persoanele funcționari publici din Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, restul de 10% sunt în concediu de odihnă”.

Solicitările funcționarilor

Initierea unui autentic dialog social pentru reorganizarea institutiilor subordonate Ministerului Muncii inainte de adoptarea oricarui act normativ.

Asigurarea mentinerii locurilor de munca pentru angajatii din institutiile subordonate Ministerului Muncii, ocuparea posturilor vacante prin concurs si evitarea reducerii acestora fara o analiza echitabila a deficitului de personal acumulat in timp.

Transmiterea proiectului noii legi de salarizare a personalului bugetar catre toti actorii implicati, inclusiv sindicatele si reprezentantii salariatilor, pentru a initia negocierile intr-un cadru transparent.

Incetarea defaimarii activitatii si existentei AJPIS-urilor in fata opiniei publice si furnizarea unei informari adecvate cu privire la toate activitatile institutiilor subordonate Ministerului Muncii (inclusiv distingerea intre functionarii autoritatilor publice locale si cei din administratia centrala si institutiile deconcentrate).

Alocarea resurselor materiale necesare pentru eficientizarea activitatilor si oferirea unor servicii de calitate persoanelor care apeleaza la institutiile din Ministerul Muncii, inclusiv dezvoltarea unor programe informatice specifice si baze de date interconectate pentru implementarea digitalizarii.

Sindicaliştii afirmă că sunt nemulţumiţi de prevederile ordonanţei care vizează reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar şi anunţă că vor protesta zilnic, putându-se ajunge la grevă generală.

Dacă ordonanţa pregătită de Guvern va fi adoptată, activitatea AJPIS ar putea fi reorganizată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă Consilierul local Paul Victor Florea a fost în urmă cu două zile ”victima” unei trotinete condusă de un turist în Cetatea Alba Carolina. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o vânătaie și o durere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea