Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: PROTEST în fața Prefecturii Alba, împotriva evacuării din ”celebrul” bloc ”Turturica” din Alba Iulia. Locuitorii din G2:” Vrem un acoperiș deasupra capului, oriunde ar fi el”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Aproximativ 50 de locatari ai blocului G2 din Alba Iulia, cunoscut sub denumirea de ”Turturica”, au protestat, joi, în fața Prefecturii Alba, împotriva evacuării. Oamenii spun că miercuri au primit   somații, prin care sunt anunțați că trebuie să elibereze locuințele în termen de 8 zile, și sunt de-a dreptul disperați că vor rămâne în stradă.

Reprezentantul rromilor în Consiliul Local Alba Iulia, Nicolae Bumbu ne-a declarat că administrația locală nu le-a oferit încă o alternativă oamenilor, deși li s-a promis, cel puțin unora dintre ei, că vor fi relocați.

Potrivit acestuia, în bloc sunt 33 de proprietari și alți câțiva oameni care au avut contracte de închiriere cu primăria, care nici la această oră nu au primit vreo informație că vor primi alte locuințe.

”Oamenii nu cer decât un acoperiș deasupra capului, oriunde ar fi el. Sunt persoane cu dizabilități și copii care merg la școală în acest bloc. Vine iarna și nu îi poți lăsa în drum. Chiar și unui animal îi cauți un adăpost. O să purtăm un dialog cu subprefectul județului, deoarece prefectul am înțeles că este în concediu. Sperăm să găsim într-un final o soluție pentru ca aceste aproape 400 de suflete să nu rămână în drum. Vom face și o petiție către autoritățile locale”, a declarat Bumbu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Locatarii spun că sunt de acord să plece din garsoniere, însă cerința lor este să fie relocați, să poată să-și ducă traiul, nu să fie lăsați în stradă.

”Unde o să locuim? Ce o să facem? Așa numa, ne scoate afară?”…Dacă nu o să primim o alternativă, când vor veni cu executorul, peste 8 zile, nu vom ieși din bloc până nu ne face alte locuințe. Sau, o să ne mutăm toți la primărie”, spun protestatarii.

Somații privind evacuarea din imobil ar fi primit persoanele care nu au domiciliul în acest bloc.

„Vă punem în vedere că în termen de 8 zile de la primirea sau lăsarea acesteia la domiciliul dumneavoastră (n.a. somația) să vă conformați titlului executoriu mai sus arătat, în sensul de a elibera imobilul situat în Alba Iulia, str. Arnsberg, Nr. 20, bloc G2, jud. Alba, proprietatea creditorului UAT Municipiul Alba Iulia.  Potrivit dispozițiilor prevăzute de art. 667 din Noul cod de procedură civilă, vă aducem la cunoștință că s-a declanșat urmărirea silită direct împotriva dumneavoastră, în baza titlului executoriu mai sus arătat.

În cazul în care nu vă conformați prezentei somații în termenul indicat, vom proceda la continuarea executării silite, în sensul evacuării imobilului și predării acestuia proprietarului UAT Municipiul Alba Iulia, în conformitate cu dispozițiile legale în materie, urmând să suportați și alte cheltuieli necesare acestei proceduri”, scrie în somația primită de locatari.

Protestul a fost pașnic, iar oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de reprezentanții administrației locale, în special față de primarul Mircea Hava. De asemenea, ei au fost revoltați de faptul că reprezentanții primăriei refuză dialogul cu ei și au cerut subprefectului, Monica Popescu, să organizeze o întâlnire. La protest au participat circa 50 de persoane, inclusiv copii, și au spus că toți locatarii sunt nemulțumiți, însă nu au putut participa fiind la serviciu.

Blocul G2 din Alba Iulia, considerat insalubru, va fi demolat, iar în locul său se intenționează construirea unei parcări supraterane.

[nggallery id=4613]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Ceremonia oficială de deschidere a Festivalului Roman Apulum 2022: Parada legionarilor romani și a războinicilor daci

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ceremonia oficială de deschidere a Festivalului Roman Apulum 2022: Parada legionarilor romani și a războinicilor daci

Începând de astăzi, timp de patru zile Alba Iulia găzduiește Festivalul Roman Apulum, un eveniment care, pentru al nouălea an, atrage prin spectacolele programate un public numeros, dornic să retrăiască istoria așa cum numai într-un oraș care respiră istorie poate fi ea prezentată.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

Pe parcursul a patru zile, vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Așa cum publicul a fost obișnuit de la edițiile precedente, festivalul va avea două componente majore, dezvoltate în două spații distincte:

O componentă scenică, ce va configura un program aproape continuu pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică și luni, în spațiul din fața Catedralei Romano-Catolice și unde toate trupele participante vor avea prezentări, atât singular cât și comune;

O componentă didactică, produsă de activitatea taberelor militare și meșteșugărești, cu numeroase ateliere active și interactive în această zonă. Pentru prima data, tabăra romană va fi separată însă de cea dacică, urmând ca romanii cu tabăra și atelierele lor să ocupe “Platoul Militari”, spațiul obișnuit al festivalului, iar dacii “și aliații lor” să își desfășoare activitățile în curtea Palatului Copiilor, din proximitate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 12 – 15 august 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 13 – 15 august 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 13 – 15 august 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 13- 15 august 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ASTĂZI: A doua zi a Festivalului Roman Apulum 2022. Lupte de gladiatori, dansuri antice, paradă cu torțe. PROGRAMUL zilei de sâmbătă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

ASTĂZI: A doua zi a Festivalului Roman Apulum 2022. Lupte de gladiatori, dansuri antice, paradă cu torțe. PROGRAMUL zilei de sâmbătă

Festivalul Roman Apulum continuă şi astăzi la Alba Iulia, în prim-planul manifestărilor aflându-se luptele de gladiatori, prezentări și demonstrații militare comune ale trupelor participante, ateliere militare și meșteșugărești, dansuri antice și parada cu torțe care închide a doua zi a evenimentului.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

PROGRAM SÂMBĂTĂ 13 AUGUST

11.00 – 11.20 Ceremonia oficială de deschidere a festivalului
Esplanada Catedralei Romano Catolice

Elit - Gustul Desăvârșit

11.20 – 11.30 Parada legionarilor romani și a războinicilor daci
Esplanada Catedralei Romano Catolice și Strada Mihai Viteazul

11.30 – 21.00 Tabăra antică-ateliere militare și meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Pictură, Gastronomie Antica, Medicină Antică, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori; Tir cu arcul)
Platou strada Militari – tabăra romană
Curtea Palatului Copiilor – tabăra dacilor și aliaților lor

12.00 – 13.00 Tur ghidat al principalelor obiective romane ale castrului Apulum
Pornire de la Muzeul Principia

18.30 – 20.00 – Prezentări și demonstrații militare comune ale trupelor participante: Tomis (Constanta); Historia Renascita (Pitesti); Veteres Milites (Sibiu); Omnis Barbaria (Baia Mare); Terra Dacia Aeterna (Cluj-Napoca); Legio I Italica (Svishtov, Bulgaria); Dacii Petrodavei (Piatra Neamț), Garda Apulum (Alba Iulia)
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

20.00 – 20.45 – Dansuri antice – Magna Nemesis, Venatrix și Nimfele Daciei
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

20.45 – 21.45 – Lupte de gladiatori – Ludus Ursus și Ludus Apulensis
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

21.45-22.00 – Parada cu torțe
Strada Mihai Viteazul


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea