Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: PROTEST în fața Prefecturii Alba, împotriva evacuării din ”celebrul” bloc ”Turturica” din Alba Iulia. Locuitorii din G2:” Vrem un acoperiș deasupra capului, oriunde ar fi el”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 50 de locatari ai blocului G2 din Alba Iulia, cunoscut sub denumirea de ”Turturica”, au protestat, joi, în fața Prefecturii Alba, împotriva evacuării. Oamenii spun că miercuri au primit   somații, prin care sunt anunțați că trebuie să elibereze locuințele în termen de 8 zile, și sunt de-a dreptul disperați că vor rămâne în stradă.

Reprezentantul rromilor în Consiliul Local Alba Iulia, Nicolae Bumbu ne-a declarat că administrația locală nu le-a oferit încă o alternativă oamenilor, deși li s-a promis, cel puțin unora dintre ei, că vor fi relocați.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit acestuia, în bloc sunt 33 de proprietari și alți câțiva oameni care au avut contracte de închiriere cu primăria, care nici la această oră nu au primit vreo informație că vor primi alte locuințe.

”Oamenii nu cer decât un acoperiș deasupra capului, oriunde ar fi el. Sunt persoane cu dizabilități și copii care merg la școală în acest bloc. Vine iarna și nu îi poți lăsa în drum. Chiar și unui animal îi cauți un adăpost. O să purtăm un dialog cu subprefectul județului, deoarece prefectul am înțeles că este în concediu. Sperăm să găsim într-un final o soluție pentru ca aceste aproape 400 de suflete să nu rămână în drum. Vom face și o petiție către autoritățile locale”, a declarat Bumbu.

Locatarii spun că sunt de acord să plece din garsoniere, însă cerința lor este să fie relocați, să poată să-și ducă traiul, nu să fie lăsați în stradă.

”Unde o să locuim? Ce o să facem? Așa numa, ne scoate afară?”…Dacă nu o să primim o alternativă, când vor veni cu executorul, peste 8 zile, nu vom ieși din bloc până nu ne face alte locuințe. Sau, o să ne mutăm toți la primărie”, spun protestatarii.

Somații privind evacuarea din imobil ar fi primit persoanele care nu au domiciliul în acest bloc.

„Vă punem în vedere că în termen de 8 zile de la primirea sau lăsarea acesteia la domiciliul dumneavoastră (n.a. somația) să vă conformați titlului executoriu mai sus arătat, în sensul de a elibera imobilul situat în Alba Iulia, str. Arnsberg, Nr. 20, bloc G2, jud. Alba, proprietatea creditorului UAT Municipiul Alba Iulia.  Potrivit dispozițiilor prevăzute de art. 667 din Noul cod de procedură civilă, vă aducem la cunoștință că s-a declanșat urmărirea silită direct împotriva dumneavoastră, în baza titlului executoriu mai sus arătat.

În cazul în care nu vă conformați prezentei somații în termenul indicat, vom proceda la continuarea executării silite, în sensul evacuării imobilului și predării acestuia proprietarului UAT Municipiul Alba Iulia, în conformitate cu dispozițiile legale în materie, urmând să suportați și alte cheltuieli necesare acestei proceduri”, scrie în somația primită de locatari.

Protestul a fost pașnic, iar oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de reprezentanții administrației locale, în special față de primarul Mircea Hava. De asemenea, ei au fost revoltați de faptul că reprezentanții primăriei refuză dialogul cu ei și au cerut subprefectului, Monica Popescu, să organizeze o întâlnire. La protest au participat circa 50 de persoane, inclusiv copii, și au spus că toți locatarii sunt nemulțumiți, însă nu au putut participa fiind la serviciu.

Blocul G2 din Alba Iulia, considerat insalubru, va fi demolat, iar în locul său se intenționează construirea unei parcări supraterane.

YouTube video

YouTube video

[nggallery id=4613]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea